14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SDP:  U Podgorici formirati širok građanski savez za promjene

Politika

Comments 3

SDP: U Podgorici formirati širok građanski savez za promjene

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

Predsjedništvo SDP je na današnjoj sjednici, analizirajući rezultate predsjedničkih izbora, izrazilo zadovoljstvo podrškom građana kandidatkinji SDP na ovim izborima Draginji Vuksanović.

"Sigurni smo da će ideja promjena koju je Vuksanović personifikovala biti osnažena i u narednim izbornim ciklusima", vjeruju u SDP-u.

Rezultat 8.2% ili 27.441 glasa, kako se navodi u saopštenju SDP-a, pokazuje snaženje političke platforme SDP-a o neophodnosti promjena zasnovanih na jačanju države, borbi za poboljšanje standarda građana, jasnom evropskom putu naše zemlje i izgradnji Crne Gore kao suštinskog građanskog društva.

"Istovremeno, ne možemo biti zadovoljni ukupnim rezultatima izbora, jer su produžili autokratiju vlasnika DPS-a, ovaj put uz dokumentovane zlouptrebe koje su se našle i u izvještaju misije OEBS/ODIHR. Ne može se govoriti o slobodnim i fer izborima ukoliko u tom izvještaju stoje ocjene o institucionalnom favorizovanju Đukanovića ili kredibilni izvještaji o kupovini glasova", piše u saopštenju nakon sjednice Predsjedništva.

"Sa žaljenjem konstatujemo da ideje SDP-a oko koncepta opozicionog nastupa i organizovanja u susret ovim izborima nijesu bile prihvaćene, a da je rezultat toga nesnalaženje dijela opozicionih lidera u aktuelnom političkom momentu, što pokazuju i rezultati izbora", dodaje se u saopštenju.

Predsjedništvo SDP je u susret lokalnim izborima u 11 crnogorskih opština donijelo odluku o tome da se na njima nastupi u skladu sa odlukama lokalnih opštinskih odbora, uz ocjenu da je u Podgorici neophodno formirati širok građanski savez za promjene.

"Taj savez bi, bi pored naše partije sačinjavali drugi opozicioni politički subjekti, pojedine manjinske stranke i ugledni nezavisni intelektualci", saopšteno je iz SDP-a.

Podgorici je, zaključuju, potrebna politička promjena na građanskom konceptu koja će omugućiti razvoj po mjeri svih gradjana Glavnog grada, a ne otuđene partijske elite i privilegovanih pojedinaca.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Rogo

@Valter,Jes čoče, oće Adžić da digne spomenik Sekuli.

mr

Kakva nekorektnost, da ne kazem bezobrazluk. Niko ne pominje Demos, kao da ih nije ni bilo... Tako i treba Lekicu, nije bolje ni zasluzio... Moguce da Demos nije zavrijedio ni glasa !?

Valter

Što,vi ste kao građanska opcija.A u predsjedništvu vam je nacionalista koji se zalaže za rehabilitaciju ratnog zločinca?