Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Zbog neobičnog izgleda bila je žrtva nasilja, sad je zovu Crna Barbi

| Postavio/la: Vladana Jovanović | Izvor: Index.hr

Zbog neobičnog izgleda bila je žrtva nasilja, sad je zovu Crna Barbi

Duki Tot danas je zaštitno lice mnogih brendova, a zahvaljujući svom specifičnom izgledu, tamnoj koži i licu nalik lutki, dobila je nadimak "Crna Barbi". Iako je među najtraženijim licima današnjice u modnoj industriji i svijetu ljepote, to nije uvijek bilo tako, piše Brightside.

Rođena u Južnom Sudanu, manekenka je svoju slavu osigurala pobjedom u australijskom Top Modelu kada je imala tek 17 godina. U mlađim danima često je proživljavala razne muke zbog svog izgleda, a slično je doživjela i za vrijeme takmičenja u pomenutoj emisiji.

Naime, tamo su je kritikovali stilisti i tim za uljepšavanje jer nisu znali kako treba da se brinu o njenoj kosi. Takođe, publika je na početku smatrala da Duki nije prirodna, da se podvrgnula estetskim zahvatima i da retušira fotografije.

Osim toga, nerijetko su je kritikovale i kolege u modnoj industriji i ružno se odnosili prema njoj. Zbog toga je odlučila da se povuče s modne scene, a za Teen Vogue je svojevremeno rekla kako joj je trebalo dvije godine da ponovno stekne dovoljno samopouzdanja i vrati se poslu koji voli.

Sada kada opet niže uspjehe i uživa u svom poslu, Duki podržava karijere crnih modela i zalaže se za razne promjene unutar modne industrije.

Duki je prošle godine u decembru bila dio revije Viktorijas sikreta gdje je oduševila publiku.

Ostavi komentar

0/300