Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

"Budućnost je privatna": Zakerberg najavio najveće promjene do sada

| Postavio/la: Mirjana Dragaš

"Budućnost je privatna": Zakerberg najavio najveće promjene do sada

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike promjene za tu društvenu mrežu ostale aplikacije, vjerovatno najbrojnije do sada.

Osim što će doći do drastičnih promjena u dizajnu, šef Facebooka uvjerava da je plan kompanije da na prvo mjesto stavi privatnost i sigurnost korisnika.

Najviše je odjeknula najava o promjeni dizajna, pa tako logo Facebooka više neće biti kvadratnog oblika, već kružnog, a prvi put mijenja se i boja.

Mobilna aplikacija biće pretežno bijela, a prepoznatljiva plava odlazi u istoriju.

Poruke koje će se slati putem Messengera biće potpuno šifrovane, što znači da Facebook više neće vidjeti njihov sadržaj. Platforma će biti potpuno integrisana sa WhatsAppom.

Jedna od novina je i da će Instagram uvesti i probnu opciju "privatnog brojača lajkova". Posjetioci profila tako ne bi vidjeli broj lajkova dok bi vlasnik profila imao pristup tom podatku.

Takođe, biće više "kratkotrajnih" načina dijeljenja sadržaja u porukama, što znači da neće biti trajnog zapisao o njima.

Osim toga, objave na Instagramu više neće morati da počnu sa fotografijom ili video-sadržajem. Sadržaj će moći da se dijeli koristeći se samo tekstom, stikerima ili crtežima.

"Budućnost je privatna. Znam da, blago rečeno, naša reputacija nije najjača kad je privatnost u pitanju, ali fokusirali smo se na pronalazak načina da zaštitimo privatnost korisnika", poručio je Zakerberg.

Ostavi komentar

0/300