10 °

max 14 ° / min 5 °

Četvrtak

27.02.

14° / 5°

Petak

28.02.

12° / 3°

Subota

29.02.

12° / -1°

Nedjelja

01.03.

12° / 5°

Ponedjeljak

02.03.

16° / 11°

Utorak

03.03.

15° / 11°

Srijeda

04.03.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NATO zastava se vijori ispred vlade

Foto: AP

Region

Comments 0

Autor: Vladana Jovanović

  • Viber

NATO zastava se vijori ispred vlade

Foto: AP

Sjeverna Makedonija uspjela je da se sa sporednog balkanskog kolosjeka vrati na glavni autoput ka Evropi, rekao je premijer Zoran Zaev.

Zaev je, tokom svečane ceremonije podizanja zastave NATO ispred makedonske vlade, istakao da je njegova otadžbina sada na pravom putu ka napretku i razvoju.

"Danas podižemo zastavu NATO, koja zajedno sa evropskom i našom, određuje budućnost, ne samo naše generacije, već i budućih pokolenja. To nije samo simbolika, već realnost. To je nova strana naše istorije", rekao je makedonski premijer.

Kako je Zaev istakao, država je uspjela da se sa sporednog balkanskog koloseka, gdje je čekala decenijama, vrati na glavni autoput ka Evropi.

"U periodu koji slijedi bićemo direktni učesnici u najvažnijem periodu od samostalnosti naše države, u kome ćemo sami odlučivati o našoj budućnosti, ali i sa brzinom kojom ćemo dostići taj cilj", rekao je on, prenosi Tanjug.

Zaev je ocijenio da je sada sudbina u rukama makedonskog društva koji određuje svoju budućnost.

Makedonski premijer je naglasio da se u sledećem periodu ulazi u kompleksnu etapu izgradnje države prema evropskim standardima, da niko više neće da je blokira spolja.

Makedonija je potpisivanjem Sporazuma iz Prespe sa Grčkom promijenila ustavno ime u Republika Sjeverna Makedonija i razriješila decenijski spor koji je imala sa vlastima u Atini.

Spor u vezi sa imenom sa Grčkom bio je ključna barijera na putu sada već Sjeverne Makedonije ka NATO i EU.

Sa Prespanskim sporazumom vlasti u Skoplju su se obavezali da će promijeniti ustavno ime države u Sjeverna Makedonija, dok su se vlasti u Atini obavezali da će odblokirati prijem Sjeverne Makedonije u NATO i omogućiti integraciju države u EU.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR