15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pacoli traži hitan sastanak sa predstavnicima SAD-a

Region

Comments 1

Pacoli traži hitan sastanak sa predstavnicima SAD-a

Izvor: Beta

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Ministar spoljnih poslova Kosova i lider Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli pozvao je lidere institucija Kosova i političkih stranaka na hitan sastanak.

Riječ je o sastanku s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i drugim saveznicima povodom zahtjeva SAD za suspenziju takse na proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo treba da bude uvijek zahvalno SAD i da treba naći potrebno rješenje kako bi se ispunio svaki zahtjev prijatelja Kosova, koji je u njegovom interesu.

"Mi, narod Kosova treba da smo zahvalni da je SAD uvijek i posebno zadnjih dana isticala prijateljstvo sa nama. Pismima predsjednika (Donalda) Trampa upućenim predsjedniku (Hašimu) Tačiju ili u pismima tri glavne institucije SAD je jasno potvrđeno da SAD žele završetak procesa stvaranja državnosti Kosova", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

SAD, prema njegovim riječima, tim angažovanjem žele jačanje i integraciju Kosova, da Srbija prizna Kosovo, "što je za nas blagoslov, što treba shvatiti i uvijek imati u vidu".

"Mi, sve naše institucije treba da govorimo jednim glasom kako je to zatražio predsjednik Tramp. Ova pisma u tako kratkom vremenu, saglasnost u porukama su prilika da mi međusobno jačamo, a ne dijelimo", navodi Pacoli i dodaje da "vrijeme ne čeka, trenutak je velikih odluka".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

dobivate svoj zajam ovdje?

Tražite li financijsku slobodu? imate li duga, trebate li zajam za pokretanje novog posla? ili propadate financijski, trebate zajam za kupnju automobila ili kuće? Odbijate li zauvijek financiranje svoje banke? Želite poboljšati svoje financijsko? Trebate zajam koji vam računi otplaćuju? Ne tražite v