12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Neće biti sastanka Beograda i Prištine u Parizu

Izvor: Foto: Screenshot youtube

Region

Comments 0

Neće biti sastanka Beograda i Prištine u Parizu

Izvor: b92

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Sastanak u Parizu, na kome je trebalo da se, u organizaciji Njemačke i Francuske, sastanu Beograd i Priština, neće biti održan, saznaje "Blic" u diplomatskim krugovima u Parizu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče da Samit u Parizu, koji bi bio drugi susret nakon Samita u Berlinu održanog prije mjesec dana uz prisustvo njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, 99 posto neće biti održan.

Od prethodnog susreta regionalnih lidera u regionu, njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron pokušavali su da utiču na Prištinu sa povuče takse na robu iz Srbije.

Prethodne nedelje, izaslanici iz Berlina i Pariza sastajali su se više puta sa Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem kako bi ih pritisli da povuku ranije donijetu odluku, ali su ovi to kategorički odbijali. Sastanci “ispod žita” nijisu imali efekta.

Stav srpskog državnog vrha bio je jasan - nastavka dijaloga nema sve dok takse na robu iz centralne Srbije budu na snazi.

Merkelova i Makron sebi nijesu smjeli da dozvole da se sastanak u Parizu održi i da se poput onog u Berlinu završi bez ikakvih rezultata. Zato je zajednička procjena bila da sastanka ne bude.

Predsjednik Srbije juče je izjavio da su za Prištinu jedini autoritet Sjedinjene Države i da je to sve jasnije i evropskim silama.

Francuski predsjednik Emanuel Makron dolazi u Srbiju 15. i 16. jula i to će biti prilika da se razgovara o Kosovu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR