Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Kinezi vjerovali navigaciji pa umjesto u Crnoj Gori završili na Javoru

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Infoliga/Blic

Kinezi vjerovali navigaciji pa umjesto u Crnoj Gori završili na Javoru Foto: infoliga.rs

Prava drama odigrala se na planini Javor kada je četvoro Kineza ostalo zaglavljeno u metarskim sniježnim smetovima.

Oni su se uputili u Crnu Goru, a navigacija ih je odvela u bespuće ivanjičke planine okovane snijegom.

Uplašeni i bespomoćni Kinezi su uputili poziv za pomoć, a lokalna vlast i dvojica ljudi dobre volje, Vladimir Nešovanović i Nedeljko Milišić, uspjeli su da ih bezbjedno evakuišu, smjeste u hotel u Ivanjici, poprave im oštećenja na automobilu i isprate put Crne Gore.

Amstast i Džejn iz Šangaja kažu za "Infoligu" da im nije bilo prijatno jer na mjestu gdje ih je snijeg zavijao nije bilo kuća, ljudi, a signal mobilne mreže je prilično loš.

Ipak, ovo neprijatno iskustvo donijelo im je i nešto lijepo, nove prijatelje iz Ivanjice kojima, kako kažu, žele od srca da se zahvale na pomoći i gostoprimstvu.

Vladimir i Nedeljko, zbog ogromnog snijega, oluje i niskih temperatura uspjeli su da stignu do Kineza tek iz drugog navrata.

Na inicijativu zamjenika predjsednika Opštine Ivanjica, Momčila Mitrovića, u podršku je krenuo i lokalni tim za djelovanje u vanrednim situacijama.

Četvoro Kineza je smješteno u ivanjički hotel, a ujutru, nakon doručka, autom, koji je prethodno majstor kompletno pregledao, nastavili su put u toplije krajeve.

"Veoma smo zahvalni ovim ljudima koji su nam pomogli i ugostili nas kao pravi prijatelji. Nikada to nećemo zaboraviti", rekla je Džejn.

Ostavi komentar

0/300