Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Dodik: Terorista sa Novog Zelanda nema nikakve veze sa Srbima

| Postavio/la: Jelena Grbović | Izvor: b92

Dodik: Terorista sa Novog Zelanda nema nikakve veze sa Srbima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da napadač, koji je izvršio teroristički napad na Novom Zelandu, nema veze sa Srbima.

Dodik je naglasio da napadač nema veze sa ovim prostorima, već da je državljanin Australije.

"Ne mogu a da ne primijetim da je u medijskom, kao i dijelu političkog prostora, počela bezprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista 'bio inspirisan', kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije", rekao je Dodik za SRNA.

On je osudio teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, navodeći da to ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je ocijenio da medijski napisi i političke kvalifikacije u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, čime se, kako je kazao, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnijela muslimanska zajednica u Novom Zelandu.

"Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene", naglasio je Dodik.

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

Policija je privela četiri osobe, medju njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta koji je preuzeo odgovornost.

Komentari

JOKO R. sa Veruše,

Poštovani ćitaoci ovoga portala.U narodu postoji izreka "Svak se ćeše đe ka svrbi".Pa tako i ovaj lik iz Bosnsko Hercegovačkog entiteta koji je bosanac pravoslane ispovjesti i koji sebe uzima za većeg srbina no što su Srbi sami i koristi svaku prliku da veliča lik i djelo ratnoga zločinca Radovana K

Ostavi komentar

0/300