14 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tači razriješio Nikolića poslije medijskih navoda da je pripadnik BIA

Izvor: Foto: Beta/AP

Region

Comments 0

Tači razriješio Nikolića poslije medijskih navoda da je pripadnik BIA

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

Predsjednik Kosova Hašim Tači razriješio je danas dužnosti političkog savjetnika Branislava Nikolića nakon što su se u javnosti pojavile informacije o njegovom navodnom učešću u "sumnjivim aktivnostima uperenim protiv ustavnog poretka i suvereniteta Kosova".

Kabinet predsjednika Kosova saopštio je da iako ranije nije imao zvanične informacije bezbjednosnih institucija o mogućem učešću Branislava Nikolića u "sumnjivim aktivnostima", da "ozbiljno uzima te medijske izvještaje, bilo da se radi o kriminalnoj prirodi ili o nacionalnoj sigurnosti". 

"Na osnovu principa poštovanja zakona i pružanja prostora bezbjednosnim vlastima za sprovođenje nezavisnih istraga u ovom slučaju, predsjednik Kosova Hašim Tači je na osnovu zakonskih i ustavnih ovlašćenja razriješio dužnosti političkog savjetnika Branislava Nikolića", stoji u saopštenju kabineta, prenosi Beta. 

Navodi se da kosovski predsjednik "ostaje posvećen unaprjeđenju prava nealbanskih zajednica i njihovoj zastupljenosti na svim nivoima centralne i lokalne vlasti, na osnovu Ustava Kosova" i dodaje da je slučaj Branislava Nikolića "pitanje vladavina reda i zakona".

U prištinskim medijima danas su se pojavile informacije da je Nikolić pripadnik Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Srbije koji je radio na obezbjeđivanju "lažnih svjedočenja o navodnoj trgovini organima tokom rata na Kosovu 1998-1999. godine".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR