Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Prošao Dodikov veto: Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: B92

Prošao Dodikov veto: Republika Srpska proglasila Pelješki most svojim interesom

Parlament Republike Srpske podržao je sinoć veto na odluku Predsedništva BiH, kojom se pokušala zaustaviti gradnja Pelješkog mosta.

U kasnim večernjim satima nakon cjelodnevne sjednice Narodne skupštine RS, 60 od ukupno 83 poslanika, glasalo je u prilog veta koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uložio na odluku koju su ranije ove sedmice donijeli njegov hrvatski i bošnjački kolega u državnom vrhu Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Tako je Parlament RS dvotrećinskom većinom odlučio da bi pokretanje spora s Hrvatskom oko Pelješkog mosta bilo štetno za vitalni interes Republike Srpske, prenio je Index.hr.

Nakon glasanja u parlamentu RS trajno je blokirano stupanje na snagu odluke kojom se od Hrvatske tražilo da prekine gradnju Pelješkog mosta dok se ne postigne dogovor o međudržavnoj granici na moru kod Neumskog zaliva.

Glasanju je prethodila višesatna rasprava u kojoj Dodik i poslanici opozicije nisu birali riječi kako bi se uzajamno vrijeđali optužujući se za izdaju nacionalnih interesa i kriminal.

Ostavi komentar

0/300