15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pale prve optužnice u aferi Agrokor

Izvor: Foto: Beta

Region

Comments 0

Pale prve optužnice u aferi Agrokor

Izvor: vecernji.hr

Autor: Milena Aprcović

  • Viber

DORH je danas na svojim stranicama objavio da je Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo 13 optužnica zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Radi se o optužnicama koje se odnose na aferu Agrokor.

Prema informacijama DORH-a, 13 optužnica podignuto je protiv 29 hrvatskih državljana odgovornih osoba u 13 trgovačkih društava.

"Optužnicama se okrivljeni terete da su od 4. januara 2010. do 28. marta 2017. u Zagrebu, kao odgovorne osobe ispred svojih društava potpisivali mjenice izdavaoca raznih društava iz jednog koncerna u kojima je neistinito navedeno da su izdate za vrijednost primljenu u robi, iako su znali da to ne odgovara istini.

Naime, okrivljenima je bilo poznato da navedene mjenice nijesu izdate za primljenu robu već da su izdate na osnovu ugovora o finansijskom zajmu koje su upravo oni, kao odgovorne osobe, ispred svojih društava, prethodno sklopili, a u kojima su njihova društva zajmoprimaoci, a društva iz koncerna zajmodavaoci.

Okrivljene terete da su, kao odgovorne osobe ispred svojih društava, s ovlašćenim osobama određenih finansijskih institucija sklapali ugovore o faktoringu kojima se navedene mjenice otkupljuju a u kojima je neistinito navedeno da njihova društva imaju prema društvima iz koncerna novčano potraživanje s naslova primljene robe/usluga, te da su njihova društva izdala račune za primljenu robu, iako su znali da to ne odgovara istini, a temeljem tih ugovora su takve mjenice s neistinitim sadržajem i otkupljene.

Okrivljene terete da su na opisane načine, ispred svojih društava, potpisali ukupno 3070 mjenica koje sadrže takve neistinite navode i predali ih na otkup", stoji u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR