Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

To što on radi nijesu radili ni Mesi ni Ronaldo

| Postavio/la: Bojan Šuković

To što on radi nijesu radili ni Mesi ni Ronaldo

Da je neko prije samo pet, šest godina tvrdio kako će se pojaviti neko ko će moći da u kontinuitetu postiže golove i ruši rekorde poput Ronalda i Mesija mnogi bi ga blijedo gledali i sumnjičavo vrtjeli glavom. A šta sad imaju da kažu? Fudbalski princ i jedini pravi pretendent na Mesijev i Ronaldov presto nije samo ponovio nešto što su u njegovim godinama radile pomenute superzvijezde, već ih je debelo prevazišao.

Kilijan Mbape, naravno!

Prvi večerašnji gol protiv Andore ukupno je 100. u njegovoj profesionalnoj karijeri. Na 180 utakmica. Za Monako je postigao ukupno 27, za Pari Sen Žermen okruglo 60, a ovaj danas mu je 13. u dresu s nacionalnim grbom. Šta je suština cijele priče? Kilijan Mbape ima tek 20 godina i 173 dana!

Do svog 100. gola u karijeri Lionel Mesiju trebale su 22 godine i 97 dana. Kristijanu Ronaldu još više - 22 godine i 356 dana. I još jedno poređenje. U svojoj 20. godini Ronaldo je na kontu imao samo 20 pogodaka, Lionel Mesi nešto bolji - 36.

I dalje ima onih koji tvrde da su Mesi i Ronaldo nedostižni?

Pritom, zamislite da Mbape, kao što se očekuje, od naredne sezone zaigra u Real Madridu...

Komentari

gost,

Jos Mbape ima da raste... Golovi u prsloj francuskoj ligi nijesu isto sto i golovi u engleskoj ili spanskoj ligi. Dodatno, ova dvojica to rade u kontinuitetu vec vise od 10 godina...

Ostavi komentar

0/300