Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Fudbal na bosanski način: Bajević može da izabere samog sebe

| Postavio/la: Bojan Šuković

Fudbal na bosanski način: Bajević može da izabere samog sebe

Poslije odlaska Roberta Prosinečkog danima se spekulise o mogućim kandidatima za novog selektora Bosne. Izvršni odbor tamošnjeg Saveza zadužio je Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da predlože novog kandidata.

Ništa ne bi u tome bilo čudno da Bajević nije jedan od glavnih kandidata za Robijevog nasljednika.

"Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim da pomognem Zmajevima. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovaraćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize", poručio je Bajević iz Atine za Radio Sarajevo.

Nekadašnji golgeter mostarskog Veleža, atinskog AEK i reprezentacije Jugoslavije, kasnije uspješan trener u više grčkih klubova, potvrdio je da je bilo razgovora.

"Ne bih komentarisao igru. Iz FS BiH još nisam dobio zvaničan ponudu, bilo je razgovora, ali još nisam zvanično odgovorio. I ja bih volio da Bosna i Hercegovina ode na EURO, ali sve ćemo to moći da analiziramo kada dođem u Sarajevo”, jasan je bio Bajević.

Posljednji trenerski angažman imao je 2012. godine u grčkom Atromitosu, a osim grčkih klubova i Veleža vodio je i Crvenu zvezdu u sezoni 2006/07.

Ostavi komentar

0/300