Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Hrvatska bi u Tokio sa NBA plejmejkerom

| Postavio/la: Bojan Šuković

Hrvatska bi u Tokio sa NBA plejmejkerom

Uspjeli su da dobiju ulogu domaćina kvalifikacionog olimpijskog turnira, koji će se održati u Splitu, očekuje se da nastupe u najjačem sastavu, na čelu sa Bojanom Bogdanovićem, ali do kvalifikacija treba riješiti i njihov gorući problem - izbor plejmejkera.

Tamošnjoj javnosti je sve jasnije da u Hrvatskoj trenutno nema vrhunskog pleja, pa će, po svemu sudeći, Hrvati rješenje potražiti u inostranstvu.

Nedavno je as Efesa, fenomenalni Šejn Larkin govorio o mogućnosti da zaigra za Hrvatsku, ali i Tursku koja je takođe zainteresovana, a ako od njegovog angažmana ne bude ništa, Hrvati bi mogli da se okrenu NBA pojačanju, ''Ti Džej'' Mekonel iz Indijana Pejsersa, koji je prijatelj sa hrvatskim reprezentativcem Darijom Šarićem, prenose ''Sportske novosti''.

''Treba li Hrvatskoj plejmejker takvog profila, T. J. Mekonel ili neki drugi koji se sam nudi, kao Šejn Larkin? Treba nasušno. Hoće li nekome uzeti mjesto? Neće. Hoće li usporiti razvoj nekog perspektivnog pleja kojeg nema?

U čemu je razlika između Amerikanca koji bi srećno i ponosno nosio hrvatski dres i Hezonje kojeg treba nagovarati, moliti i strijepeti hoće li se odazvati ili će nestati na ljetovanju?

Bi li Rusija ili Slovenija bili evropski prvaci bez američkih pojačanja? Ne bi, premda Rusa ima nešto više od Hrvata'', ističe se, između ostalog, u tekstu na ''Sportskim novostima''.

Mekonel ima 27 godina, od jula je član Pejsersa, a prethodno je četiri godine nosio dres Filadelfije.

Ostavi komentar

0/300