15 °

max 24 ° / min 15 °

Srijeda

08.05.

24° / 15°

Četvrtak

09.05.

22° / 15°

Petak

10.05.

20° / 13°

Subota

11.05.

22° / 11°

Nedjelja

12.05.

22° / 12°

Ponedjeljak

13.05.

21° / 12°

Utorak

14.05.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Valensija odbija A licencu Eurolige

Košarka

Comments 0

Valensija odbija A licencu Eurolige

Autor: Bojan Šuković

  • Viber

Nije tajna da je dobar dio košarkaške Evrope nezadovoljan sistemom koji je uspostavila Euroliga i da takmičenje koje je dijelom zatvoreno zbog aktivnih višegodišnjih ugovora nije dobro za razvoj klupske košarke na Starom kontinentu.

Dijelom je to razlog zbog kojeg godinama bukti rat na relaciji FIBA - Euroliga, a pojedini klubovi u prošlosti nisu krili nezadovoljstvo činjenicom da su ostali uskraćeni za mjesto ili zato što im nije dodijeljena čuvena A licenca kojom bi bili vezani za elitno takmičenje na određeni broj godina.

U ovom trenutku desetogodišnje A licence imaju Barselona, Baskonija, Real Madrid, Efes, Fenerbahče, Olimpijakos, Panatinaikos, CSKA Moskva, Makabi Tel Aviv, Olimpija Milano i Žalgiris.

Zanimljivo, uprava Valensije stava je da bi u budućnosti odbila A licencu ukoliko bi joj bila ponuđena, pošto želi da se u Euroligi takmiči isključivo zahvaljujući ostvarenim rezultatima koji to i omogućavaju.

„Želimo da se takmičimo u Euroligi jedino ako rezultatski uspijemo da ostvarimo taj cilj. Ne želimo A licencu. Da budem jasan - Euroliga nam nije ni ponudila istu, ali ako bi se to dogodilo - odbili bismo je odmah“, rekao je potpredsjednik Slijepih miševa Pako Raga.

Ne treba zaboraviti da su sve glasnije spekulacije da bi Euroliga od naredne sezone mogla da broji 18 umjesto dosadašnjih 16 klubova i da se očekuje da bi pozivnice trebalo da dobiju jedan francuski klub i minhenski Bajern, ukoliko ove sezone ne bi osvojio titulu. Za Valensiju nastupa naš Bojan DUbljević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR