Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Završen Školski kup Crne Gore u šahu

| Postavio/la: Marija Mitrović

Završen Školski kup Crne Gore u šahu

U Multimedijalnoj sali Sportsko-kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore, a u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore (ŠSCG), održan je Školski kup Crne Gore u šahu. Učestvovalo je 48 mladih šahista, saopštili su iz Prisme.

Nakon četiri dana uzbudljivih borbi dobili smo pobjednike na Školskom kupu Crne Gore u šahu:

Djevojčice do 7 godina: Sofija Milović ŠK Omladinac Budućnost,

Dječaci do 7 godina: Toman Perić ŠK Omladinac Budućnost,

Djevojčice do 9 godina: Neda Šljivić ŠK Osnovne i srednje škole,

Dječaci do 9 godina: Đorđe Žižić ŠK Omladinac Budućnost,

Djevojčice do 11 godina: Anđela Vuković ŠK Omladinac Budućnost,

Dječaci do 11 godina: Ilija Milović ŠK Omladinac Budućnost,

Djevojčice do 13 godina: Anastasija Mandić ŠK Mimoza,

Dječaci do 13 godina Peko Đurović ŠK Crnogorac,

Djevojčice do 15 godina: Mateja Popović ŠK Omladinac Budućnost,

Dječaci do 15 godina: Milo Pobor ŠK Crnogorac.

Prva tri dana na programu su bila takmičenja po klasičnom tempu, a poslednjeg turniri u rapidu i blicu. Kombinacijom bodova osvojenih na sva tri takmičenja određivan je pobjednik u ukupnom plasmanu. Svaki osvojeni poen na turniru u klasičnom šahu vrijedio je tri boda, poen u rapidu dva i  poen u brzopoteznom šahu jedan bod.

Takmičenje je obilježilo učešće čak 25 polaznika škole šaha ŠK Omladinac - Budućnost iz Podgorice, koji su pokazali i dominaciju osvojivši, 6 zlatnih, 5 srebrnih i 3 bronzane medalje.

"Zbog neravnomjernog broja učesnika djevojčice nijesu igrale posebne turnire već su igrale zajedno sa dječacima, a najbolje plasirana progašavana je pobjednicom u konkurenciji djevojčica. U grupi do 9 godina, zbog malog broja takmičara našli su se i dječaci i djevojčice uzrasta do 7 godina. Pobjednici u svim uzrastima dobili su pehare, a troje prvoplasiranih medalje. Nagrade je uručila najbolja crnogorska šahistkinja Aleksandra Milović", saopšteno je Anteni M.

Prema riječima Jovana Milovića, predsjednika ŠSCG, ovo interesantno takmičenje najbolji je uvod u Evropski školski kup, u Ulcinju od 11. do 20. oktobra.

Šahovski savez Crne Gore obezbijediće najboljim učesnicima povoljne uslove nastupa na Evropskom školskom kupu, a sudije takmičenja bili su Igor Vujačić i Mladen Popović.

Ostavi komentar

0/300