Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Završena trka u ekstremnom trijatlonu na Žabljaku

| Postavio/la: Obrad Pješivac

Završena trka u ekstremnom trijatlonu na Žabljaku

Trka u ekstremnom trijatlonu, koja je na Žabljaku startovala u subotu u pet ujutro završena je danas, sat iza ponoći.

Prije limitiranih 20 sati plivanja na Crnom jezeru, biciklizma od Žabljaka, preko Boana, Mioske, Kolašina, Mojkovca i Đurđevića Tare doŽabljaka i trčanja vrletima Durmitora, u cilj na vrhu Savinog kuka, ušla su samo trojica takmičara.

Pobjednik prvog “Black lake” trijatlona je Čeh Petr Vabrousek, koji je 3.800 metara obilježene staze na Crnom jezeru isplivao za 1:03:08 časova, 180 kilometara biciklističke staze provezao za 6:41:13 časova a za 40 kilometara trčanja po planini bilo mu je potrebno 7:41:09 časova.

Kao drugoplasirani na Savin kup istrčao je  Francuz Guillaume Boisgontier(1:25:32/6:38:38/7:53:52) a treći Njemac Sebastian Zimmermann(1:03:58/7:14:13/7:59:13).

Za, pokazalo se, veoma zahtjevnu trku prijavilo se 39 trijatlonaca od kojih su se u subotu u pet sati ujutro na početku plivanja pojavila 24 a plasman su pored trojice najboljih ostvarili i devet takmičara koji su stigli do podnožja Savinog kuka i umjesto uspona na taj vrh istrčali još četiri kilometra alternativne staze.

Direktor trke Igor Majer kaže da je sve prošlo u najboljem redu i da su svi takmičenje završili bez povreda.

“Pokazalo se da je ova trka bila izuzetno zahtjevna. Učesnici su testirali svoju izdržljivost i borili sa saa samim sobom od ranog jutra do početka narednog dana. I pored gladijatorskih napora kažu da su uživali u ljepotama i netaknutoj prirodi Žabljaka i Durmitora, ali i značajnog dijela sjevera naše zemlje”,  kazao je Igor Majer.

Ostavi komentar

0/300