Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Marko Miljanov, Bajo Pivljanin i Stefan Lazar - ispisano na oružju ubice sa Novog Zelanda

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: 24sata.hr

Marko Miljanov, Bajo Pivljanin i Stefan Lazar - ispisano na oružju ubice sa Novog Zelanda Foto: 24sata.hr

Brenton Tarant, masovni ubica koji je u dvije džamije u Novom Zelandu ubio najmanje 40 ljudi, na svom oružju imao je napisana ćirilicom dva imena, prenosi 24sata.hr.

Riječ je o Marku Miljanovu Popoviću i Stefanu Lazaru. Iako svjetski mediji pišu da su to vjerovatno imena drugih terorista koji su učestvovali u napadu, riječ je zapravo o imenima crnogorskog vojvode i srpskog kneza.

Na oružju se našlo i ime Baja Pivljanina.

Osim njegovog, ispisana su imena: Dmitri Senjavin, Edvard Kodrington, Marko Antonio Bragadin i Ernest Ridger fon Štarhemberg.

Marko Miljanov Popović (1833 - 1901) bio je crnogorski narodni književnik, vojskovođa i vojvoda iz plemena Kuči.

Stefan Lazar - srpski knez Lazar Hrebeljanović (1329 - 1389), poginuo je u borbi s Turcima na Kosovu Polju.

Komentari

Neko tamo,

@Monica Bellucci,Nisi dovrsila ,,Junastvo je braniti sebe od drugih,a cojstvo druge of sebe''.

Zalosno,

Ovo je planiran genocidni potez. Njjegova uvjerenja su zavila u crno 49 porodica svi normalni ljudi ce osudit njegov uzasni cin. Evo na AJ rekose da je boravio na Balkanu krajem 2016? Koincodencija.... Dozovimo se gradjani Crne Gore i poklonimo sjenima zrtava! I ne ponovilo se nidje!

Boki,

...A nije ni sa Monikinim mozgom izgleda, sve u redu.Pozdrav Vensan Kasel.

Knjaz Danilo,

Ubijao je ljude a uzor su mu bili Milos Obilic izmisljeni lik,Marko Miljanov pjesnik ,Stefan Lazar i Bajo Pivljanin.Jedino je Bajo Pivljanin bio ratnik koji se borio za svoj narod ali nije vodio sveti rat protiv islama.Ako vec trazi primjer za zlocince protiv muslimana neka ih trazi na zapadu!!!

MAG,

@Monica Bellucci, velikog mi junastva pucati na nenaoruzane i bespomocne osobe!? Prije bih rekao da nesto nije u redu sa njegovim mozgom.

Monica Bellucci,

Pa što s čudite? Marko je reka da je ,,JUNAŠTVO BRANITI SEBE OD DRUGIH".Ovaj čovjek je ,kako sam kaže,branio Evropu od nebijelaca.Lazar je simbol borbe protiv jedne sile koja je imala ambiciju da pokori Evropu.Ima smisla,barem u njegovom umu.

Alx,

Eee bruke ovo nije zaslužio veliki crnogorski vojvoda Marko Miljanov...za ovakav vid skrnavljenja odgovoran je srbi koji baštine pokvareni srpski nacionalizam i šovinizam.

Ostavi komentar

0/300