Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Vojska: Vjerujemo da su rakete greškom ispaljene

| Postavio/la: Gordana Đuračić | Izvor: B92

Vojska: Vjerujemo da su rakete greškom ispaljene Foto: Thinkstock

Izraelska vojska vjeruje sada da je raketna vatra iz pojasa Gaze na Tel Aviv posljedica greške.

Preliminarna istraga je pokazala da su dvije rakete greškom ispaljene na taj grad 80 kilometara sjeverno od palestinske teritorije nešto poslije 21 sat po lokalnom vremenu (20 po srednjeevreopskom), prenose izraelski mediji.

Dogodilo se to za vrijeme sastanka palestinskih frakcija sa egipatskim posrednicima u Gazi s ciljem jačanja prekida vatre sa Izraelom. Oni su rekli da je prekid vatre započeo jutros u 8 sati, prenio je izraelski list Harec koji se poziva na izvore u Gazi. Međutim, zvanično saopštenje se tek očekuje.

Izraelska vojska je ranije saopštila da su izraelski borbeni avioni napali rano jutros skoro 100 meta u pojasu Gaze, nakon što su sinoć dvije rakete ispaljene na Tel Aviv, prvi put od rata na toj palestinskoj teritoriji 2014.

Kako je navedeno, aktiviran je protivraketni sistem "Gvozdena kupola" i vjeruje se da su rakete pale na otvoreno područje, jer štete i povreda nije bilo.

Jutros je saopšteno da su napadnute "terorističke mete", uključujući štab Hamasa u Gaza Sitiju, podzemno postrojenje, nekoliko vojnih punktova i centar koji se koristi za program bespilotnih letjelica Hamasa.

Naknadno je Ministarstvo zdravlja u Gazi reklo da je u izraelskoj odmazdi četvoro ljudi ranjeno, uglavnom lakše.

Raketiranje Tel Aviva označeno je kao velika eskalacija i očekivao se oštar izraelski odgovor, a danas je procijenjeno da je posrijedi greška.

Ostavi komentar

0/300