Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Francuski milijarder za obnovu katedrale daje duplo više od muža Selme Hajek

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Tanjug/B92

Francuski milijarder za obnovu katedrale daje duplo više od muža Selme Hajek Foto: worthyblog.com

Bogati Francuzi počeli su da se "utrkuju" u doniranju novca za obnovu katedrale Notre Dame, koja je opustošena u velikom požaru koji je tek jutros potpuno ugašen.

Porodica francuskog milijardera Bernara Arnoa i njegova kompanija za proizvodnju luksuzne robe LVMH doniraće 200 miliona eura za obnovu katedrale, navodi se u saopštenju koji je objavljeno u ime Arnoa.

"Porodica Arno i grupa LVMH željeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vrijeme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasljeđa i francuskog jedinstva", navodi se u saopštenju.

Prethodno je francuski milijarder Fransoa-Anri Pino saopštio da će njegova porodica dati 100 miliona eura pomoći za popravku katedrale.

"Moj otac i ja smo odlučili da izdvojimo 100 miliona eura i učestvujemo u rekonstrukciji", saopštio je Pino, suprug holivudske glumice Salme Hajek.

Pino je čelni čovjek kompanije Kering, koja je vlasnik poznatih brendova kao što su Guči i Sen Loran i predsjednik kompanije koja posjeduje poznatu aukcijsku kuću Kristis.

Ostavi komentar

0/300