16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Putin želi ponovo da uspostavi potpune odnose sa SAD

Svijet

Comments 0

Putin želi ponovo da uspostavi potpune odnose sa SAD

Izvor: Beta-AFP

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas kada je primio šefa američke diplomatije Majka Pompea da želi ponovo da uspostavi "potpune odnose sa SAD" uprkos brojnim tačkama neslaganja izmedju dvije zemlje.

"Imam utisak da je predsjednik SAD za obnavljanje kontakata izmedju Rusije i Sjedinjenih Država. Sa naše strane mi smo više puta rekli da bi željeli ponovo da uspostavimo pune odnose", rekao je Putin na početku sastanka sa državnim sekretarom SAD Makom Pompeom u Sočiju.

Putin je dodao da bi bilo "jako poželjno" da Pompeova posjeta Rusiji ide u prilog veza između Rusije i Amerike i doprinese njihovom razvoju.

Putin je pozdravio "dosta pozitivan" izvještaj specijalnog američkog tužioca Roberta Mulera koji je zaključio da nije bilo dosluha između američkog predsjednika Donalda Trampa i Moskve, navodeći da je ta optužba "makar šta". Putin nije međutim pomenuo činjenicu da je u izvještaju ustanovljeno da je bilo ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016, što je Rusija uvijek demantovala.

"Neke oblasti saradnje su izvrsne, o Sjevernoj Koreji i Avganistanu, tu smo uradili dobar posao, i u borbi protiv terorizma. To su stvari na kojima možemo da se oslonimo", rekao je Pompeo.

Posjeta američkog državnog sekretara Sočiju predstavlja susret na najvišem nivou između zvaničnika dvije zemlje od samita u Helsinkiju u julu prošle godine između Putina i Trampa, prenosi Frans pres.

Tokom tog samita pomirljiv ton predsjednika Trampa prema šefu Kremlja tada je šokirao američke političare.

Bijela kuća se nada da će kraj istrage Roberta Mulera, završene prije dva mjeseca, u kojoj je zaključeno da je bilo ruskog miješanja u američke predsjedničke izbore 2016. ali ne i dosluha između Trampovog izbornog štaba i Rusije, dozvoliti da se okrene list zahladnjelim odnosima.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR