16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tragično poginuo naučnik poznat i kao "leteći čovjek"

Izvor: Foto: YouTube schreenshot

Svijet

Tag Video
Comments 0

Tragično poginuo naučnik poznat i kao "leteći čovjek"

Izvor: Blic.rs

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Anđelo Grubišić (38), britanski inženjer astronautike, poginuo je prilikom testiranja letećeg odijela kojeg je sam dizajnirao.

Grubišić je poginuo u utorak prilikom bejs džampinga u Saudijskoj Arabiji nekoliko nedjelja nakon što ga je Britanska padobranska asocijacija proglasila šampionom letjenja u letačkom odijelu.

Talentovani naučnik je predvodio dizajnerski tim koji je radio na letačkim odijelima u Univerzitetu u Sautemptonu gdje je predavao astronautiku, prenosi "Dejli mejl".

Prethodno je radio i na pogodnima za letjelice u Evropskoj svemirskoj agenciji (ESA) i Američkoj svemirskoj agenciji (NASA).

2015. je pokrenuo "Projekat Ikarus" i dizajnirao letačka odijela, kao i odijela na mlazni pogon, koja su rušila rekorde, dok je istovremeno radio na unapređenju njihove bezbjednosti.

U izjavi za "BBC" njegova porodica je rekla: "Anđelo je izgubio život radeći ono što je najviše volio, skakao u letačkom odijelu, a mi želimo da obezbijedimo da cio svijet zna za njegova dostignuća i ambicije budu poznati svijetu i da slavimo to kako je obiljeležio naše živote. Anđelo je zarobio srca i umove svih ljudi koji su imali privilegiju da rade sa njim".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR