Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

U opasnoj akciji izvukli tijela šest žrtava

| Postavio/la: Marija Mitrović | Izvor: Srna/N1

U opasnoj akciji izvukli tijela šest žrtava

Članovi tima vojske Novog Zelanda opremljeni zaštitnim maskama i odijelima izvukli su šest tijela sa vulkanskog ostrva gdje se ranije ove sedmice dogodila erupcija, dok ljekari i dalje pokušavaju da pomognu teško povrijeđenim koji su zadobili opekotine.

Osam pripadnika vojnog tima krenuli su u akciju prije zore i proveli četiri sata na Bijelom ostrvu. Stručnjaci smatraju da bi ponovo mogla da se dogodi erupcija.

Šest od osam tiela izvučeno je sa ostrva i prebačeno na mornarički patrolni brod kojim će biti transportovana na kopno, gdje će biti izvršena identifikacija.

"Danas smo radili samo na tome da ih vratimo njihovim voljenima. Znamo da ovo neće umanjiti osjećaj gubitka ili patnje i mislim da je to nemoguće, ali smo osjećali ogromnu dužnost kao Novozelanđani da vratimo kući njihove voljene", izjavila je premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern.

Vojnici nijesu mogli da pronađu preostala dva tijela, pošto im je nezgrapna zaštitna oprema usporavala akciju. Policija je saopštila da su ronilačke ekipe poslate u vode oko ostrva, ali da nijesu pronašle ništa. Ponovo će pokušati sjutra.

Na objavljenim snimcima prikazani su vojnici sa zaštitinim maskama u okruženju koje liči na Mjesec, dok ih čamci na naduvavanje i policija čekaju u blizini obale.

Ostavi komentar

0/300