Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Mihajlović: Potpisan sporazum o obnovi barske pruge do granice sa Crnom Gorom

| Postavio/la: Milena Aprcović | Izvor: Beta

Mihajlović: Potpisan sporazum o obnovi barske pruge do granice sa Crnom Gorom Foto: Screenshot Youtube

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas, u okviru posjete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji, sporazum o nastavku modernizacije barske pruge.

Mihajlović je potpisala Sporazum o zajedničkoj realizaciji projekta modernizacije barske pruge sa generalnim direktorom Ruskih željeznica Olegom Belozjorovim, saopštio je njen resor. 

"Sa Ruskim željeznicama do sada smo modernizovali oko 200 kilometara pruga u Srbiji. Danas potpisanim sporazumima krećemo u nove projekte vrijedne 230 miliona eura, koji će se finansirati iz novog ruskog kredita za željeznicu", rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da je Barska pruga, uz željeznički Koridor 10, najvažniji železnički pravac koji Srbiju povezuje sa regionom, a ukupna dužina dionice koja će biti obnovljena iznosi 209,8 kilometara.

"Sa Ruskim željeznicama rekonstruisali smo već 77,6 kilometara dionice od Resnika do Valjeva, a modernizacijom cijele barske pruge kroz Srbiju vratićemo brzinu vozova na 100 km/čas sve do granice sa Crnom Gorom", rekla je Mihajlović.

Ostavi komentar

0/300