12 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić sa dijasporom Crne Gore u Belgiji

Dijaspora

Comments 3

Bečić sa dijasporom Crne Gore u Belgiji

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Posljednjeg dana posjete Briselu, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić sastao se sa predstavnicima dijaspore Crne Gore u Belgiji, na čelu da predsjednikom udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva „Montenegro“ Goranom Vratnicom, saopšteno je iz Skupštine.

„Sastanci sa našim ljudima u dijaspori predstavljaju poseban dio posjete nekoj zemlji, jer dijaspora jeste naš most saradnje i uvijek sam naročito inspirisan kada je riječ o ljudima koji na najbolji način promovišu Crnu Goru“, kazao je Bečić na sastanku sa predstavnicima udruženja.

On je istakao da su dijaspora i iseljenici najbolji ambasadori naše zemlje, te izrazio nadu da će Crna Gora graditi stameniji odnos prema ljudima koji žive u inostranstvu.

Kako navode u saopštenju, uz izraze posebnog zadovoljstva u ime cijelog udruženja, Vratnica je kazao da su prvi put dobili inicijativu na sastanak od strane jednog od najviših zvaničnika svoje matične zemlje, što ohrabruje jer je pokazatelj „da nas domovina poziva i daje nam ruku“, čulo se na susretu.

"Predstavnici udruženja prezentovali su svoje aktivnosti i viziju okupljanja i djelovanja, uz naglasak na brojne potencijale promocije Crne Gore širom Belgije, imajući u vidu da su Belgijanci veoma zainteresovani za otkrivanje naše zemlje kao turističke, ali i investicione destinacije", navodi se u saopštenju.  

Pored Vratnice, sastanku su prisustvovali Remzija Ramčilović, Goran Vukčević, Radmila Janković-Genne i Radoje Đurović.

Sastanku koji je organizovan u Ambasadi Crne Gore u Belgiji prisustvovali su ambasador Ivan Leković i vojni predstavnik Crne Gore pri NATO-u, admiral Dragan Samardžić.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

vesna

@Orwel clan delegacije. Ali nikad ga nema na zvanicnoj listi!!!!

Orwel

U kojem svojstvu je Bogdanović ovdje?