10 °

max 15 ° / min 8 °

Petak

26.04.

15° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bukilić poručuje Hadžiću: Treba da radite shodno zakonu i strateškim dokumentima

Dijaspora

Comments 0

Bukilić poručuje Hadžiću: Treba da radite shodno zakonu i strateškim dokumentima

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom intervjua VD direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Seida Hadžića, reagovao je Miloš Bukilić, zamjenik predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj i član Savjeta Vlade Crne Gore sa saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno.

Ustavno pravo svakog građanina je da bira i bude biran. To je svaki građanin ove Države naučio tokom srednjoškolskog obrazovanja. Vjerovatno to dovoljno govori da za usvajanje takve informacije nijesu potrebe vrhunske kompetencije o kojima brine direktor Hadžić.

Kao čovjek koji je na čelu resora zaduženog za saradnju sa dijasporom, sigurno zna da nema potrebe da formira pravni tim dijaspore koji će sinhronizovano nastupiti u ime dijaspore. Prilikom priprema Predloga zakona organ državne uprave je u obavezi da shodno Uredbi o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija da objave javni poziv za učešće. Takođe, tokom javne rasprave, koja je obavezna, svaki pojedinac može da iznese svoj stav i viđenje uticaja pravnog propisa na širu zajednicu i njega lično.

Uprava za saradnju sa dijasporom, kako joj i ime kaže, ima obavezu da sarađuje sa dijasporom -iseljenicima. Na to je obavezuje i zakon i strateška dokumenta u ovoj oblasti. Svođenje na ličnu ravan odnosa je daleko od profesionalizma a još dalje od poštovanja sagovornika ukoliko djelovanje profesora koji je na čelu vladinog savjeta predstavnik Vlade nazove  "neodgovornim i šarlatanskim" i usuđuje se da ocjenjuje o kome to govori.

Gdine Hadžiću, ne radi se ovdje o "elementarnoj pristojnosti" i potrebi da se novom direktoru "poželi dobrodošlica", već o Vašim obavezama koje ne realizujete i činjenici da Vas za taj "rad" plaćaju poreski obveznici Crne Gore, pa i predstavnici dijaspore-iseljenika sa kojima nemate saradnju, slanjem brojnih doznaka u matičnu državu.

Članovi Savjeta Vlade Crne Gore za saradnju sa dijasporom-iseljenicima  ne treba da imaju "želju za saradnjom" a Vi im " vrata otvorite" i "ruku pružite" već treba da radite shodno zakonu i strateškim dokumentima.


Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR