16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Izlet i takmičenje u streljaštvu u okviru Dana dijaspore

Dijaspora

Comments 0

Izlet i takmičenje u streljaštvu u okviru Dana dijaspore

Autor: Antena M

  • Viber

Druga aktivnost manifestacije „Dani dijaspore-iseljenika“ neformalnog karaktera organizovala je izlet do Đalovića pećine za članove Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i predstavnike udruženja dijaspore.

Izletu su prisustvovali i predstavnici Vlade Crne Gore, Opštine Bijelo Polje, zaposleni u Upravi za saradnju sa dijasporom-iseljenicima, kao i tim turističke agencije „Gold Travel“ koji su ujedno i suorganizatori.

Tokom izleta organizovano je i rekreativno takmičenje u streličarstvu i streljaštvu gdje su dobitnicima pehare uručili v.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenike mr Seid Hadžić i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Prvo mjesto na takmičenju u streličarstvu osvojio je Amel Madžgalj, drugo mjesto je pripalo Jovanu Rakonjcu, a treće Enveru Koraću.

U kategoriji streljaštva nagrade su pripale sledećim takmičarima: prvo mjesto je osvojio Amel Madžgalj, drugo mjesto Žulović Aldin, a treće mjesto je pripalo Medu Baliću.

Đalovića pećina je još jedno od mjesta na turističkoj mapi Crne Gore koje je potrebno afirmisati i promovisati. Turizam u sjevernom predjelu naše države se razvija u kontinuitetu, a time ljepote ovog lokaliteta dolaze do posebnog izražaja, a koji je posebno važan predstavnicima dijaspore porijeklom iz ovih krajeva.

Đalovića pećina, poznata kao i pećina nad Vražjim firovima nalazi se četrdesetak kilometara od Bijelog Polja, u Đalovića klisuri u kanjonu rijeke Bistrice, a jedna je od najdužih i najljepših u Evropi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR