8 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

17° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

25° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savez Crnogoraca Hrvatske oprostio se od Milorada Nikčevića

Dijaspora

Comments 0

Savez Crnogoraca Hrvatske oprostio se od Milorada Nikčevića

Autor: Antena M

  • Viber

@Juče smo bili snažni i jaki zato što je pred nama, pripadnicima crnogorskog nacionalnog korpusa u Hrvatskoj, bio akademik prof. dr Milorad Nikčević. Danas smo jako tužni zato što nas je napustio i otišao na vječni počinak. Sutra ćemo biti jako ponosni zato što smo u svojim redovima imali profesora Nikčevića", navedeno je u saopštenju Saveza Crnogoraca Hrvatske.  

Koliki je doprinos ostavio prof. dr Milorad Nikčević u razvoju nauke govorit će generacije znanstvenika i studenata u Hrvatskoj, Crnoj Gori i šire, dodali su.

"Koliko je bio angažovan, cijenjen i voljen u dijaspori i iseljeništvu Crne Gore najbolje svjedoče komemoracije širom svijeta povodom gubitka ovog vječitog borca za pravo, čast i slobodu svih slobodoištućih ljudi.  Njegova intelektualna borba za slobodu hrvatskog i crnogorskog naroda posebno je došla do izražaja ranih devedesetih prošlog vijeka sve do njegovih zadnjih bolničkih dana.

Akademik prof. dr. sc Milorad Nikčević svojim stvaralačkim i znanstvenim radom, javnim istupima i neprestanom borbom za očuvanje crnogorskog identiteta, kod članova dijaspore i iseljenika Crne Gore širom svijeta i kod građana Crne Gore koji je doživljavaju svojom nezavisnom domovinom razvio je osjećaj ponosa i ljubavi prema matičnoj domovini. Također, kod nas hrvatskih Crnogoraca i prema domovini Hrvatskoj", naveli su u saopštenju.

Kako su saopštili čuvaće lik i djelo prof. dr Milorada Nikčevića.

"Hvala Republici Hrvatskoj koja je za razliku od Crne Gore, prepoznala stvaralačke i karakterne vrijednosti prof. dr Milorada Nikčevića, koja mu je omogućila najbolje uslove za njegov rad i djelovanje i nagradila ga najvećim državnim priznanjima i odlikovanjima u znak zahvalnosti za njegov doprinos u razvoju nauke i kulture.

Neka u miru počiva među zaslužnim građanima dviju njegovih domovina Hrvatske i Crne Gore", zaključeno je u saopštenju Saveza Crnogoraca Hrvatske i Hrvatsko-crnogorskog prijateljskog društva Osijek i Zagreb.

 

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR