11 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na donatorskoj večeri sakupljen novac za pomoć CPC

Dijaspora

Comments 3

Na donatorskoj večeri sakupljen novac za pomoć CPC

Autor: Antena M

  • Viber

Juče na Lučindan i dan Sv. Petra Cetinjskog u Frankfurtu su se okupili vjernici i podržavaoci Crnogorske pravoslavne crkve, da bi, na donatorskoj večeri sakupili finansijska sredstva koja će uputiti kao pomoć za opstanak i dalje funkcionisanje te vjerske zajednice u Crnoj Gori, saopštili su iz Odbora Crnogorske crkve za Frankfurt.

Neočetnicka vlast, kako navode, skoro godinu ne uplaćuje ni onu mizeriju od pomoći koju je prošla vlast davala Crnogorskoj crkvi.

"Sa radošću konstatujemo da je odziv bio bolji od očekivanog, kao i spremnost onih koji nijesu bili u mogućnosti da budu sinoć sa nama, da uplate pomoć direktno na račun CPC. Posebno treba naglasiti da se ideja građanske i multireligijske Crne Gore koju živi crnogorska dijaspora u Njemačkoj, pokazala na djelu time što su ovu akciju pomogla i naša braća islamske i katoličke vjeroispovijesti. Tradicija da se građani Crne Gore različitih religija oduvjek međusobno pomažu u građenju bogomolja i humanitarnim i sličnim projektima, ovim se nastavlja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, to je "ugaoni kamen Crne Gore koji svetosavska ćuskija nikad slomiti neće!"

"Ovim putem Odbor Crnogorske crkve za Frankfurt apeluje na naše ljude u iseljeništvu sa svih kontinenata, da sličnim akcijama pomognu dalje funkcionisanje CPC u zemlji", zaključuje se u saopštenju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

volujak123

Za poštovanje i pamćenje.Crna Gora ima najpatriotskiju dijasporu.Bravo za sve naše u dijaspori.Veliko hvala za uvijek iskazanu spremnost,ljubav i razumijevanje naših građana u dijaspori.Posebno raduje stalna spremnost drugih konfesija i u ovoj prilici.

Jakša

@Branka A postoji li dijaspora u Srbiji? Da se ta dijaspora isto malo priupita :)

Branka

Svaka vam čast i Bog vam uvijek pomagao. Da nije bilo dijaspore ne bi bilo ni obnove nezavisnosti Crne Gore. To se sad najbolje vidi. Što se ođe ne napravi donatorsko veče da se pomogne našoj jedinoj i pravoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi!