9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ličina: Još jedna potvrda da se Krivokapićeva Vlada obračunava sa crnogorskom dijasporom

Dijaspora

Comments 0

Ličina: Još jedna potvrda da se Krivokapićeva Vlada obračunava sa crnogorskom dijasporom

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je donijela Predlog izmjena Zakona o saradnji Crne Gore sa dijasporom-iseljenicima, kojim se briše, odnosno ukida ili relativizuje obavezno budžetsko izdvajanje koje je podrazumijevalo 0,07 odsto namijenjenih očuvanju i jačanju saradnje sa dijasporom- iseljenicima.

Emira Ličina, predsjednica Zajednice crnogorskih udruženja u Njemačkoj eMDe Alijanse, kazala je za Antenu M da, iz njenoga ugla, nema ništa neobično u tom predlogu. Vlada je, kako kaže, i do sada pokazala šta misli i kako se obračunava sa neistomišljenicima, a po onome što čini, jasno je da dijasporu tako percipira.

“Ta izmjena, ako bude usvojena, rezultiraće smanjenjem budžeta organa zaduženog za saradnju sa dijasporom, odnosno smanjenjem projekata i aktivnosti usmjerenih na dijasporu.

Neće to mnogo pogoditi dijasporu, posebno nas u zapadnim zemljama, ali hoće dijasporu u zemljama regiona koja je svoje aktivnosti oslanjala na pomoći matične države”, smatra Ličina.

Zanimljivo će biti, dodaje ona, vidjeti koji će poslanički klubovi podržati ovaj predlog, s obzirom na to da su prethodnih godina svi poslanički klubovi, i iz reda pozicije i opozicije, glasali za usvajanje zakona i za veća budžetska izdvajanja.

“Biće to još jedna prilika da se dijaspora uvjeri šta o njoj vladajuća koalicija stvarno misli. Jeste dijaspora sama zamrzla odnose sa trenutnom Vladom Crne Gore, ali ipak tragično je da Krivokapićev kabinet u odnosu sa dijasporom nastavlja da ide korak naprijed a dva koraka nazad”, zaključila je Ličina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR