9 °

max 16 ° / min 8 °

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 17°

Četvrtak

02.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom u posjeti Turskoj

Dijaspora

Comments 0

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom u posjeti Turskoj

Autor: Antena M

  • Viber

Delegacija Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima, na čelu sa direktorom Seidom Hadžićem, boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Hadžić se u Istanbulu danas sastao sa potpredsjednikom i počasnim članom bošnjačkog udruženja „Turska – Bosna – Sandžak“ iz Istanbula, Hilmijom Erdemom (Murić) i Refikom Akovom. Sastanku je prisustvao i Generalni konzul Crne Gore u Istanbulu g-din Branislav Karadžić.

"Hadžić je naglasio važnost građenja još bliskijih odnosa udruženja u ovoj državi sa maticom, kako bismo zajednički prepoznali prioritetne oblasti u kojima se može postići konkretan napredak, što su, osim humanih aktivnosti, i čuvanje i njegovanje tradicije i saradnja u naučnoj i istraživačkoj djelatnosti. On je posebno istakao važnost zajedničkog zalaganja na intenziviranju saradnje na polju kulture, očuvanja identiteta, informisanosti, ekonomije i razvoja", navodi se u saopštenju Uprave.

"Delegacija USDI je sa predstavnicima udruženja posjetila i Kulturni centar „Turska – Bosna - Sandžak“, što je bila prilika da se bliže upozna sa djelovanjem i aktivnostima Kulturnog centra koji je osnovan kako bi se čuvala tradicija, identitet i kultura Bošnjaka nastanjenih u Turskoj, a čiji članovi između ostalog obezbjeđuju i smještaj djeci sa ovih prostora koja se liječe u Turskoj."

Tokom prvog dana radne posjete direktor Hadžić se sastao i sa predstavnicima crnogorskih studenata u Turskoj, sa kojima je razgovarao o unaprjeđenju znanja i vještina koje stiču u ovoj državi.  Sastancima su, kao članovi delegacije USDI, prisustvovali i v.d. pomoćnika direktora Arben Jakupi i Viši savjetnik I Mihailo Pavićević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR