19 °

max 23 ° / min 16 °

Petak

17.05.

23° / 16°

Subota

18.05.

24° / 16°

Nedjelja

19.05.

26° / 15°

Ponedjeljak

20.05.

27° / 18°

Utorak

21.05.

27° / 18°

Srijeda

22.05.

23° / 16°

Četvrtak

23.05.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kalač: Ambasador Leković opstruira rad KIC-a Crne Gore u Luksemburgu

Dijaspora

Comments 6

Kalač: Ambasador Leković opstruira rad KIC-a Crne Gore u Luksemburgu

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Briselu, direktorica NTO, Ana Marković Tripković boravi u radnoj posjeti Luksemburgu, u sklopu koje će imati sastanke u Ministarstvu ekonomije i kompaniji ",Luxair”.

Kulturno- informativni centar Luksemburg izražava zadovoljstvo što je svojim uspješnim aktivnostima omogućio uspostavljanje ekonomske saradnje između Crne Gore i Luksemburga i pored stalnih opstrukcija koje trpi od ambasadora Crne Gore u Briselu za zemlje Beneluksa, Ivana Lekovića, saopštila je predsjednica KIC-a CG u Luksemburgu Fetija Kalač.

"Ambasador Leković do sada ništa nije uspješno radio po pitanju ekonomske diplomatije, ali ogroman napor ulaže da umanji zasluge Kulturno- informativnog centra Crne Gore u Luksemburgu i diskredituje predsjednicu Centra.

Ambasador Leković podriva ugled direktorice KIC-aCrne Gore u Luksemburgu, jer je njen uspjeh u avio-povezivanju Crne Gore i Luksemburga, najveći dokaz njegovog neuspjeha i nesposobnosti kao diplomate bez inicijative i rezultata", navodi u saopštenju.

Kulturno- informativni centar Crne Gore u Luksemburgu je, dodaje, uspješno od inicijative do pune realizacije povezao Crnu Goru i Luksemburg avio-linijom, bez ijednog centa podrške iz Crne Gore, dok je ambasador uzaludno trošio novac građana Crne Gore kao poreskih obveznika za samoreklamerstvo.

"Javnosti radi podsjećamo da je ambasador Leković u diplomatiji najmanje tri mandata i to na važnim međunarodnim adresama. Ozbiljno pitanje koje traži ozbiljan odgovor ministarstva vanjskih poslova jeste, šta je imenovani učinio za Crnu Goru i njenu dijasporu, osim što je čekao da otme ideje i uspjehe KIC-a Crne Gore u Luksemburgu i predstavi ih svojim, kiteći se tuđim perjem.

Kulturno- informativni centar Crne Gore Luksemburg je pozvao direktoricu NTO Anu Marković Tripković na Internacionalni sajam turizama u Luksemburgu koji je održan u martu ove godine, a direktorica je odgovorila da nemaju vremena i novca da isti posjete, zbog čega vjerujemo da je ambasador Leković minirao ovu inicijativu Centra, te ne čudi da je direktorica NTO Crne Gore odbila saradnju sa Kulturno-informativnim centrum Crne Gore u Luksemburgu", kaže Kalač.

S pravom se, navodi, moraju zapitati, da li oni koji vode politike u oblasti turizma, kao osnovne privredne grane, imaju znanja i sposobnosti da se nalaze na tako važnim pozicijama, a da nijesu u stanju da prepoznaju značaj avio-povezivanja Crne Gore sa visokorazvijenim destinacijama Evrope.

"Ili je možda u pitanju neka skrivena namjera, ili zavist, jer KIC Crne Gore u Luksemburgu od svojih skromnih sredstava i velikim entuzijazmom je odradio posao, koji bi trebalo da su odradili upravo ambasada i NTO sa svim resursima koje imaju, a za koje ih I plaćaju građani Crne Gore. Javnost Crne Gore trebala bi da zna na što i na koji način pojedinci troše novac građana?! Da li pojedinci na važnim pozicijama su plaćeni novcem građana Crne Gore da rade u interesu države ili novac i pozicije koriste za samoreklamerstvo i interese ko zna koga?! Moramo se zapitati gdje su bili svi ti silni dobro plaćeni državni činovnici poput ambasadora, direktora NTO i sličnih institucija, kada je trebalo inicirati i realizovati avio liniju Crna Gora-Luksemburg? Vjerujem da će javnost uskoro saznati odgovore tih činovnika. Ono što je sigurno , zahvaljujući KIC-u Crne Gore u Luksemburgu uspostavljena je avio-linija prošle godine, ista će se realizovati i ove. Na ovaj način KIC Crne Gore u Luksemburgu pokazuje svoj patriotizam, a da pri tom novac ne uzima od građana Crne Gore", zaključuje u saopštenju Kalač.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

pero

Nekad velji Crnogorac,a sad velji .... e čudo je fotelja,pih

Milan

Ivan je veliki patriota. Ne znam ni ko su ovi likovi ali ocigledno zele da mu naruse ugled. Njegovi su svi iz DPS-a i veliki Crnogorci, mozete ga optuziti za ovo ili ono, ali da nije patriota - e to ne moze.

Ivan

Cudi me da “moj” portal AntenaM objavljuje ovako neprovjerene informacije.. Imam veliko postovanje prema dijaspori Crne Gore u Luksemburgu.