15 °

max 22 ° / min 15 °

Petak

17.05.

22° / 15°

Subota

18.05.

25° / 16°

Nedjelja

19.05.

27° / 16°

Ponedjeljak

20.05.

25° / 18°

Utorak

21.05.

26° / 17°

Srijeda

22.05.

24° / 16°

Četvrtak

23.05.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hadžić primio Srđana Radulovića koji je nedavno sa porodicom napustio Ukrajinu

Dijaspora

Comments 1

Hadžić primio Srđana Radulovića koji je nedavno sa porodicom napustio Ukrajinu

Autor: Nikoleta Rakočević

  • Viber

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Seid Hadžić primio je Srđana Radulovića, Cetinjanina, trenera ženske košarkaške reprezentacije Ukrajine, koji je nedavno zajedno sa porodicom, ne tako lako, uspio da napusti ratom zahvaćen Kijev i vrati se u Crnu Goru, saopšteno je iz Uprave.

"Krizne situacije koje se periodično dešavaju širom svijeta, od ratova do prirodnih katastrofa, izazov su i za našu Upravu. Naših ljudi ima svugdje po svijetu i mi smo obavezni brinuti o njima. Na svu sreću Srđan je bez većih posljedica uspio da spasi sebe i porodicu iz užasa rata koji svom žestinom bjesni u Ukrajini", navode u saopštenju.

Kako dodaju, kao država moramo puno više ulagati u saradnju sa dijasporom, kao što smo svjedoci u doba krize sa koronavirusom- dijaspora je prva pritekla u pomoć na šta su svi bili ponosni.

"Ali mi moramo shvatiti da je svaka kriza u bilo kojoj državi svijeta izazov i za nas jer naši građani žive bukvalno na svim meridijanima.

Skoro da nema države na svijetu gdje nema neko naš i mi kao država trebamo brinuti o njima. Ponosni smo kada nižu uspjehe i predstavljaju Crnu Goru u najljepšem svjetlu kao što je to Srđan radio u Ukrajini, ali i oni moraju doživjeti osjećaj ponosa da država brine o njima. 

Ovom prilikom se zahvaljujemo vlastima Ukrajine kao i vojnicima ukrajinske vojske na korektnom postupanju i pomoći našim građanima", zaključuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jovan

E ove sprdnje od tzv Uprave nema na dalrko. Jos im samo fali pop i hodza da nazdtave.