9 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ćulafić posjetio Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima: Inicijativa za otvaranje Crnogorskog kulturnog centra u Tirani

Dijaspora

Comments 0

Ćulafić posjetio Upravu za saradnju sa dijasporom-iseljenicima: Inicijativa za otvaranje Crnogorskog kulturnog centra u Tirani

Autor: Mia Zeković

  • Viber

V.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljenicima Arben Jakupi, imao je sastanak sa Marinkom Ćulafićem, predsjednikom Zajednice Crnogoraca Albanije, iz Elbasana. Sastanku je prisustvovao i Zoran Đukanović, samostalni savjetnik I u Upravi, koji je zadužen i za praćenje saradnje sa našom dijasporom u Albaniji.

"Jakupi je poželio dobrodošlicu i istakao prioritetnu važnost saradnje Uprave sa našim iseljeništvom u regionu, na koju se u velikoj mjeri reflektuju događaji u njihovoj matičnoj državi Crnoj Gori. Iskazao je zahvalnost za dosadašnje aktivnosti koje Zajednica Crnogoraca Albanije sprovodi po svom programu, kao i za njihovo redovno učešće na konkursima za sufinansiranje projekata, koje Uprava realizuje posljednjih godina", naveli su u saopštenju.

Ćulafić je zahvalio na prijemu i ukratko iznio najnovije aktivnosti svog udruženja, kao i Komiteta za nacionalne manjine Albanije, gdje je on odnedavno i zaposlen. Podsjetio je na posljednje aktivnosti, kojima je prisustvovao i Zoran Đukanović iz Uprave, a tiču se obilježavanja Dana nezavisnosti, 21. maja u Tirani. Ključni događaj je bilo otvaranje izložbe istaknutog crnogorskog slikara Luke Lagatora, kao i sastanak sa Prefektom Tirane Afrimom Qëndrom, koji je izrazio i spremnost da posjeti Podgoricu.

"Zoran Đukanović je istakao aktivnosti, energiju i posvećenost poslu Ćulafića, što treba da posluži kao primjer svim ostalim udruženjima u Albaniji, koja se ne mogu pohvaliti ni približno takvim rezultatima. Kazao je da Uprava nije nimalo pogriješila preporučivši ga za predstavnika crnogorske nacionalne manjine u Komitetu za manjine Albanije", navodi se u saopštenju.

U nastavku, Ćulafić je iznio predlog da se razmisli o otvaranju Crnogorskog kulturnog centra u Tirani, za šta su već sazreli uslovi, a pogotovo što su odnosi naše dvije države na izuzetno visokom nivou.

"Ovaj predlog je naišao na dobar prijem kod sagovornika i dogovoreno je da se odmah pristupi komunikaciji sa relevantnim institucijama u Vladi Crne Gore po tom pitanju, kako bi se što prije stvorili uslovi da crnogorska nacionalna manjina u Albaniji ima prostor u kojem bi realizovala neke svoje aktivnosti, druženja, kulturne manifestacije i slično. Sastanak je protekao u prijateljskom razgovoru i o drugim, važnim temama, od značaja za naše iseljeništvo i crnogorsku nacionalnu manjinu u Albaniji", zaključeno je u saopštenju.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR