3 °

max 8 ° / min 1 °

Utorak

31.01.

8° / 1°

Srijeda

01.02.

9° / 1°

Četvrtak

02.02.

8° / 3°

Petak

03.02.

10° / 3°

Subota

04.02.

9° / 4°

Nedjelja

05.02.

5° / -0°

Ponedjeljak

06.02.

2° / -2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dino Ćeman i Andrej Lukić delegati MEAA u ECC Australija za 2022-2023.

Dijaspora

Comments 3

Dino Ćeman i Andrej Lukić delegati MEAA u ECC Australija za 2022-2023.

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska etnička zajednica Australije je ove godine delegirala u ECC Australije kao dva svoja predstavnika Dina Ćemana iz Point Cook VIC i Andreja Lukića iz Melburna.

Od njih se, kako je navedeno u saopštenju, očekuje da nastave da reprezentuju našu zajednicu i čuvaju njen ugled kojeg je izgradila za ovih 26 godina postojanja.

"Dino Ćeman je jedan od naših iseljenika koji živi u Australiji duži niz godina i koji je bio izuzetno aktivan u našim udruženjima i prije krvavog raspada bivše Jugoslavije. Svojim poštenim odnosom i spremnošću da pomogne svakome u nevolji izgradio je zavidno poštovanje medju mnogim iseljenicima sa prostora cijele bivše Jugoslavije. Njegova spremnost da nesebično učestvuje u održavanju i daljem radu Crnogorske zajednice putokaz su mladjoj generaciji kako se doprinosi promociji naše Crne Gore. Već svojim prvim referatom i osvrtom na naše iseljeništvo u Melburnu dobio je zaslužene aplauze ostalih delegata.

Andrej Lukića je jedan od naših iseljenika mladje generacije koji se istakao svojim angažovanjem od prvih dana učešća u radu ove zajednice. Andrej je osoba koja plijeni svojim šarmom, veselošću i drugarstvom pa nije čudno što je omiljen u društvu. Teško je zamisliti bilo kakvo veselje a da Andrej nije na njegovom čelu. Njegovu privrženost, odanost i ljubav prema Crnoj Gori teško je opisati riječima, ali dovoljno će biti ako kažemo da je Andrej odlučio da narednog ljeta svadbu, sa svojom izabranicom, održi u Crnoj Gori i pored činjenice da su oboje stanovnici Melburna. Uvjereni smo da če o toj svadbi biti još mnogo ispisanih riječi što Andrej i njegova mnogobrojna familija i zaslužuje. Ne sumnjamo da Andrej svojim angažovanjem neće zavrijediti ukazano povjerenje na dobrobit i našeg udruženja, a time i promociji Crne Gore", naveli su u saopštenju iz MEAA.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Šabo

Bravo za oboicu, ponos bivse SFRJ, a posdbno za naseg Dina, naseg Vrbicanina.

Dragana

Dina znam odavno i samo lijepo o njemu i njegovoj familiji, a i Andreju po roditeljima nema šta drugo doći do pošteno.

Oksim

Bravo Dino! Bravo Andrej! Vi ste ponos Crne Gore.