10 °

max 10 ° / min 4 °

Ponedjeljak

11.12.

10° / 4°

Utorak

12.12.

12° / 7°

Srijeda

13.12.

12° / 10°

Četvrtak

14.12.

12° / 8°

Petak

15.12.

10° / 3°

Subota

16.12.

4° / -0°

Nedjelja

17.12.

4° / -1°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savez dijaspore i iseljenika: Naša je partija Crna Gora, 28. decembra priključujemo se protestima "Ima nas"

Izvor: Mediabiro

Dijaspora

Comments 6

Savez dijaspore i iseljenika: Naša je partija Crna Gora, 28. decembra priključujemo se protestima "Ima nas"

Autor: Antena M

  • Viber

Članice Saveza dijaspore i iseljenika iz Njemačke na čijem čelu je Nedžad Nurković 28. novembra ove godine obratile su se javnosti u Crnoj Gori i dijaspori. Tom prilikom su, između ostaloga, iskazale nezadovoljstvo društveno-političkim kretanjima u matičnoj domovini te najavile učešće dijaspore Crne Gore na protestima u srijedu, 28. decembra 2022. godine. 

Kako bi razjasnili ko tačno stoji iza organizacije ovog protesta, obratili su se javnosti saopštenjem koje prenosimo integralno:

"Kao i u svim prilikama u kojima se pojavljuje dijaspora, javljaju se razna tumačenja, komentari i zaključci, kako dobronamjerni tako i zlonamjerni. 

Pojedinci su išli toliko daleko da su, posredstvom javnih sredstava informisanja, postavljali pitanje: „ko su pojedinci iz dijaspore koji se u vrijeme protesta koje organizuje odbor Pokreta „Ima nas“ obraćaju porukama na videozidu i koja partija stoji iza njih“? Za sada, naša je partija Crna Gora. Ako bude trebalo, kad procijenimo, imaćemo i partiju, zajedno s vama slobodarski narode Crne Gore.

Dana 22. decembra, prema dogovoru i ovlaštenju predsjedništva i predsjednika Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, gospodin Miloš Bukilić je Pobjedi dao opširniju informaciju u vezi s organizacijom i učešćem dijaspore u protestu koji zajednički organizujemo s organizacionim odborom Pokreta „Ima nas“.   

Dijaspora i iseljenici oduvijek su sarađivali s progresivnim snagama građanske orijentacije u Crnoj Gori u pogledu svih pitanja koja se odnose na jačanje europskih vrijednosti u Crnoj Gori, pa tako i ovaj put. 

No i nakon ovih informacija, dosta građana Crne Gore i dijaspore pita se ko stoji ispred dijaspore. Budući je od dijaspore, mahom iz svih evropskih zemalja i svijeta, prihvaćena inicijativa Saveza asocijacija Crne Gore u Njemačkoj, predsjedništvo Saveza dijaspore i iseljenika Crne Gore prihvatilo je ulogu i obavezu da se, u ime svojih članica širom svijeta, stavi, s organizacionim odborom Pokreta „Ima nas“, na čelo organizacije ove manifestacije. Zahvalni smo organizacionom odboru Pokreta „Ima nas“ zato što je prihvatio našu inicijativu da zajednički organizujemo protest. 

Na predstojećim protestima 28. decembra 2022. godine u ime dijaspore govoriće predsjednik Saveza dijaspore i iseljenika, prof. dr. sc. Muamer Kalić i nekoliko predstavnika većih organizacija dijaspore iz zemalja Evrope i svijeta.

Ovom prilikom pozivamo građane Crne Gore, posebno građane Podgorice, da u interesu Crne Gore daju podršku dijaspori i iseljenicima u onoj mjeri u kojoj dijaspora i iseljenici daju podršku Crnoj Gori. 

Pokažimo neprijateljima Crne Gore da smo zajedno u borbi protiv njih i da će Crna Gora pobijediti. 

Da je vječna slobodarska, po evropskim standardima građanski uređena Crna Gora."

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Zoran

Nasa ( Crnogorska) dijaspora je, kako u proslosti tako i danas, bila i ostala kamen oslonac Crne Gore. Braco iz dijaspore dobro dosli na svoje i kod svojih.

Vječna CG !

Ovo treba da postane tradicija . Treba nam to .

Micko

Crnogorska dijaspora jos jedanput poručuje Dalje ruke od nase Domovine Poručujemo i onima koji pitaju kosmo ko organizuje Mi smo Crnogorci a organizuje nasa Domovina CGora Mi u Dijaspori jednim dahom dišemo kad je nasa domovina u pitanju Ne potcjenjujte nas dušebrižnici