30 °

max 31 ° / min 19 °

Četvrtak

25.07.

31° / 19°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ujedinjena crnogorska dijaspora: Jakupi uticao na birače iz dijaspore da ne glasaju na predsjedničkim izborima

Dijaspora

Comments 4

Ujedinjena crnogorska dijaspora: Jakupi uticao na birače iz dijaspore da ne glasaju na predsjedničkim izborima

Autor: Antena M

  • Viber

Vršiocu dužnosti pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arbenu Jakupiju upućuje se javno upozorenje prije podnošenja krivične prijave zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iz glave 16 Krivičnog zakonika Crne Gore – Krivična djela protiv izbornih prava, a u sticaju sa krivičnim djelom iz člana 186. Povreda slobode opredjeljenja pri glasanju; i da je počinio krivično djelo iz glave 34 Krivičnog zakonika Crne Gore – Krivična djela protiv službene dužnosti, a u sticaju sa krivičnim djelom iz člana 416. Zloupotreba službenog položaja, saopštili su iz Ujedinjene crnogorske dijaspore.

"Dana 22.03.2023. godine, koristeći internet portal Televizije Vijesti d.o.o iz Podgorice, Trg nezavisnosti bb, u emisiji u video formatu, u svojstvu službenog lica Uprave za saradnju sa dijasporom, imenovani Jakupi je uticao na birače iz dijaspore da ne vrše pravo glasanja na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, čime je počinio krivično djelo za koje je zaprijećena novčana kazna ili kazna zatvora do tri godine.

Zloupotrebljavajući službeni položaj pomoćnika direktora Uprave za saradnju sa dijasporom imenovani Jakupi je u istoj emisiji davao političke sudove u namjeri da obeshrabri pripadnike dijaspore sa pravom glasa da vrše svoje pravo glasanja, te da na taj način pribavi korist kandidatu Pokreta Evropa sad na predstojećim predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, Jakovu Milatoviću, kojeg podržava Jakupijeva Stranka pravde i pomirenja (SPP)", navode iz UNIMOD-a.

Za ovo krivično djelo, podsjećaju, zaprijećena je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

"Ukoliko se nastavi nezakonit uticaj na birače iz dijaspore da ne vrše svoje pravo glasanja, odnosno ukoliko se nastave zloupotrebe službenog položaja u smislu iskorištavanja istog za pribavljanje koristi jednom od predsjedničkih kandidata na predstojećim izborima, protiv imenovanog će biti podnesena krivična prijava nadležnom tužilaštvu.

Da se ne bi nekima davao bespotrebni medijski prostor, mi ovim pismom završavamo sa ovom temom, sve ostalo će ići pravnim putem, a na isprazne prozivke i pokušaje lične promocije pojedinaca, naravno, nećemo reagovati!", zaključuju u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

darko

@Emir Muminagic Bošnjaci su uvijek bili za svoju državu Crnu Goru .

Prevaranti

Moj potpis spp je svercovala 2018 godine, uredno preko CDT prijavljeno tuzilastvu, ja saslusana ali ishod nula! Isti iz spp kupovali glasove uoci izbora 2020, u komentarima na fb je pisalo i po 2500 eura da su placali glas?! Njih finansira Vucic!!! Ubaceni element u CG!!!

Emir Muminagic

HAJDE MILO SOKOLE, BOŠNJACI SU UZ TEBE!!!