28 °

max 31 ° / min 20 °

Četvrtak

25.07.

31° / 20°

Petak

26.07.

33° / 19°

Subota

27.07.

36° / 21°

Nedjelja

28.07.

38° / 24°

Ponedjeljak

29.07.

37° / 25°

Utorak

30.07.

37° / 22°

Srijeda

31.07.

37° / 23°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj: Air Montenegro je "fantom" kompanija, njihov javašluk nanosi štetu našoj državi

Dijaspora

Comments 1

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj: Air Montenegro je "fantom" kompanija, njihov javašluk nanosi štetu našoj državi

Autor: Antena M

  • Viber

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj - eMDe Alijansa upozorava javnost o problemu sa kojim se suočavaju njihovi članovi, a koji je prouzrokovala svojim činjenjem, kako tvrde, kompanija "Air Montenegro".

U nastavku njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Poštovani građani Crne Gore, poštovana dijasporo,

Obraćamo vam se iz razloga jer želimo da vas upozorimo na potencijalne probleme, u ovom slučaju u vezi leta MNE300 iz Podgorice za Frankfurt 21.05.2023. godine.

Za sve one koji vjeruju da je to zapravo let „Air Montenegra“, nažalost, moraćemo da vas razuvjerimo, od „novoosnovane kompanije“ nijesmo ništa vidjeli, počev od aviona bez ikakvog obilježja, do osoblja aviona koji 2 puta sedmično lete na toj liniji, koji maltene ni ne znaju gdje lete, koji Crnu Goru do tada ni na karti nijesu vidjeli.

S tim u vezi, a kada se konkretno radi o gore pomenutom letu, želimo da vas informišemo da je na istom jedan od putnika bio član naše Zajednice, gospodin Predrag Kovačević, za crnogorsku javnost poznatiji kao naš ugledni sportista.

Gospodin Kovačević nas je informisao o sljedećem: "Želim da napomenem da je na letu bilo najmanje 70-80% Njemaca, od kojih je većina prvi put bila u Crnoj Gori. Po slijetanju u Frankfurt, dok smo čekali na prtljag, pozvali su nas da se uputimo prema „lost &fund“ šalteru, gdje su nas obavjestili da ni jedan kofer u Podgorici nijie ukrcan u avion. Ostavili smo naše podatke, ne bi li nam, navodno, sjutradan dopremili prtljage. Danas je treći dan od leta, mi još uvijek nijesmo dobili naš prtljag. Danas sam bio na aerodromu i dobio informaciju da je 175 kofera zadržano na hrvatskoj granici i da ne znaju kada će i da li će uopšte stići u Frankfurt?! Već 35 godina letim na ovoj relaciji, do skoro sa Montenegroairlines-om. Mogu slobodno reći da ovako nešto nikada nijesam doživio. Od kada je „nova vlada“ donijela „osvježenje“, putujemo zimi 11 sati avionom od Frankfurta do našeg odredišta u Crnoj Gori, a u ljetnim mjesecima, kada napokon uspostave linije prema glavnim evropskim centrima, doživljavamo ovakve nelagodnosti. Radi se na ubrzanom uništavanju instiutucija i svega što je u prošlosti bilo dobro, sve to upakovano u jeftini populizam i obmanu gradjana. Ja ostajem da čekam, da mi kojim slučajem moj prtljag ipak stigne na odrediste, ali vi moji dragi zemljaci ćete se načekati da vam dodju bolji dani, sa ljudima koje ste birali da vam vode državu."

Pitamo se kako strani državljani doživljavaju njihov prvi susret sa našom zemljom? Možete li da zamislite koliko štete ovakav javašluk i neznanje koštaju državu Crnu Goru? Ne možete, jer ne znate kakve će biti kazne koje će doći na naplatu od agencija-organizatora putovanja za ove grupe.

Posebna priča je šta su priredili putnicima na letu Frankfurt -Podgorica, na dan predsjedničkih izbora u Crnoj Gori. Cijene karata su bile sramotne, a zadržavanje putnika, koje su ukrcali u avion i tako držali na aerodromu, ne bi li zakasnili da stignu na biračka mjesta, koja su se zatvarala u 20 časova, je tek priča za sebe.

Ovo su samo neki od primjera (ne)funkcionisanja ove "fantom" avio kompanije.. Ista stvar je napravljena sa trajektnom linijom „Kamenari -Lepetani“, koja je u predizborne svrhe jednostavno ukinuta, da bi sada ljudi, za istu cijenu koju su i ranije plaćali, vozili rashodovanim trajektima, ako uopšte izdrze čekajući u redu za ukrcavanje. eMDe Alijansa- Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Feniks

Sramnu Vladu imamo. Sramnog sluđenog premijera i kliku koju je okupio oko sebe.