14 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

20° / 14°

Četvrtak

09.05.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đukanović: Crnogorska dijaspora u Sloveniji i njihove familije u Crnoj Gori bojkotovaće popis

Dijaspora

Comments 4

Đukanović: Crnogorska dijaspora u Sloveniji i njihove familije u Crnoj Gori bojkotovaće popis

Autor: Antena M

  • Viber

- Crnogorsko društvo kao i svi građani Crne Gore koji žive i rade u Sloveniji su bez ikakve dileme da, u  potpuno neregularnim uslovima, u vremenu političke krize i raznih pritisaka, od strane kleronacionalističke vlasti, beogradskog režima i same Crkve Srbije na građane Crne Gore, popis stanovništva treba odložiti - saopštio je u ime Udruženja Crnogoraca Slovenije i Crnogorskog društva „Morača“, Čedo Đukanović, predśednik Crnogorskog društva „Morača“. 

Njegovo obraćanje prenosimo integralno: 

"Poslije svega što se dešava u CG u zadnje tri godine, narastajuće najezde klerošovinističkog velikosrpstva, permanentnog omalovažavanja i nepriznavanja crnogorske nacije kao ni Crnogorske pravoslavne crkve, a sve u cilju dalje destabilizacije u svrhu demografskog inženjeringa putem popisa stanovnistva, naše udruženje apeluje da se popis stanovništva odloži!

Uvjereni smo da ne postoje ni tehnički ni pravni uslovi u kojima bi se mogao održati popis.

Samoj vladi, kojoj je više od godinu izglasano nepovjerenje, ne može se vjerovati da je kadra stvoriti uslove i ambijent za popis, čak i ako stavimo po strani da ona kao takva, u tehničkom mandatu, nema ni pravo da donosi slične odluke!

Ovih dana smo takođe svjedoci propagandističkog nastupa patrijarha Crkve Srbije, koji u toku pripreme za popis, uz pomoć predśednika Crne Gore i tehničkog premijera, polaže kamen temeljac za novi svetosavski hram i školu, čemu je prethodilo javno isticanje da Crnogorci kao nacija ne postoje i poziv kako se treba izjasniti! Sve to bjelodano ukazuje, ako se popis ne bude odložio, da ga zaista treba bojkotovati. Na to nas upućuje takođe i evropska agenda i preporuka.

U prilog ovoj prljavoj kampanji denacionalizacije Crnogoraca idu i izjave crnogorskih predstavnika vlasti, da je bojkot popisa krivično djelo, za što će biti izrečene i određene kazne! Ovo je takođe dio smišljene propagande i pritisaka u cilju zastrašivanja crnogorskog naroda i društva.

Crnogorska dijaspora je svjesna cilja ovakve propagande i cilja popisa, preko kojega bi Crnogorci postali manjina u vlastitoj državi, a time bi velikosrpskom projektu bio otvoren put, za promjenu Ustava CG i njenih zakona, poništenje odluke referenduma iz 2006. godine, te drugih akata, što bi nas nepovratno udaljilo od prijema u EU. Promjena zakona bi, osim toga omogućila i promjenu demografske strukture stanovništva putem olakšanog dobijanja crnogorske državnosti, anticrnogorskim strukturama iz okruženja.

Obavještavamo javnost da će crnogorska dijaspora u Sloveniji kao i njihove familije u Crnoj Gori bojkotovati ovakav nelegitiman  popis, ako do njega dođe, i da ćemo se svim pravnim i legalnim sredstvima boriti u smislu zaštite i očuvanja naše otadžbine Crne Gore! O svemu navedenom, informisaćemo i relevantne međunarodne adrese."

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

ZNAM

KAZU REGULARAN POPIS, A JA PITAM STO SA VISE OD 100.000 IZ DIJASPORE ! DJE JE ONLINE APLIKACIJA , DA I MI MOZEMO UCESTVOVATI U POPISU! TO VAMA IZDAJNICIMA NE ODGOVARA! KAKO ONDA OVAJ POPIS MOZE BITI REGULARAN?

Licina

Niste jedini, ima Nas još oko Slovenije pa do preko Okeana. Moraće se dobro potrudit Srbi da provuču ovu istorijsku podvalu. Onu prvu su zlatom platili ove druge da zažmure a ovaj put? Pozdrav Dijaspori dje god da ste!

dragulj

Svaka cast! i mi Crnogorci dijaspora zapad/ se pridruzuje, to jest mi vjerni patriote nase najdraze i jedine otadzbine, koja je nas prioritet 1, podrzavamo bojkot i tako cemo ucinit licno! Nek je vjecna nasa najdraza otadzbina Crna Gora!!!!