12 °

max 13 ° / min 11 °

Petak

03.05.

13° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

20° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 13°

Četvrtak

09.05.

15° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija prirodnih ljepota i dijela muzičke tradicije Crne Gore u Istri

Dijaspora

Comments 0

Promocija prirodnih ljepota i dijela muzičke tradicije Crne Gore u Istri

Autor: Antena M

  • Viber

Iz kulturnih programa koje sufinansira Uprava za saradnju sa dijasporom Crne Gore, Zajednica Crnogoraca Istarske županije je u četvrtak, 14. decembra u Crvenoj dvorani Doma Hrvatskih branitelja u Puli  postavila i otvorila izložbu 20 forografija Nacionalnih parkova Crne Gore. Tako su predstavljene lepote Nacionalnog parka Lovćen, Nacionalnog parka Skadarsko jezero, Nacionalnog parka Prokletije, Nacionalnog parka Bjelasica i Nacionalnog parka Durmitor. Umjetničke fotografije veličine 100 x 70 cm umetnute su u galerijske okvire i tako izložene korisnicima izložbe i potencijalnim posjetiocima ovih parkova.

Tom prilikom Zajednica je organizovala konceet  vrhunskih crnogorskih gitarista Srđana Bulatovića i Darka Nikčevića, koji su na najljepši mogući način predstavili dio crnogorske muzičke tradicije, zbog čega su tokom koncerta često nagrađivani dugotrajnim aplauzima.

Sve je popraćeno degustacijom Nikšićkog piva i Istarskog pršuta.

Ako je suditi po interesovanju prisutnih posjetilaca, turisti iz Istre zainteresovani su za posjetu Nacionalnim parkovima Crne Gore.

Nadležne službe za kulturne djelatnosti žele da postignu sporazum o gostavanju gitarista Bulatovića i Nikčevića u okviru ljetnjih kulturnih događanja u Puli 2024. godine.

To je drugi kulturni program kojeg je u ovoj godini Uprava za saradnju sa dijasporom Crne Gore sufinansirala, a Zajednica Crnogoraca Istarske županije uspješno realizovala.

Kako je saopšteno, Zajednica Crnogoraca Istarske županije zahvalila je  Upravi za saradnju sa dijasporom na ukazanom povjerenju i najavila da će nastaviti sa aktivnostima na međunarodnoj razmjeni kulturnih manifestacija između dvije domovine -  Crne Gore i Hrvatske.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR