24 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

13.04.

26° / 15°

Nedjelja

14.04.

26° / 16°

Ponedjeljak

15.04.

24° / 16°

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

15° / 10°

Četvrtak

18.04.

14° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udruženje Crnogoraca opštine Kula: U KIC-u održano književno veče

Dijaspora

Comments 0

Udruženje Crnogoraca opštine Kula: U KIC-u održano književno veče

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i Internacionalne kulturne asocijacije “IKA”  28. marta 2024 godine održanao je književno veče  u “KIC Budo Tomović” u Podgorici, saopšteno je iz Udruženja Crnogoraca opštine Kula. 

"Na književnoj večeri učešće su uzeli i mladi članovi Udruženja Crnogoraca opštine Kula, Kristina Balandžić (13 godina) i Vukašin Šarović (15 godina). Oni su u okviru konkursa na temu “Crna Gora moja matica” koji se sastojao iz dvije oblasti đe su imali mogućnost da se predstave sa pjesmom i kratkom pričom o Crnoj Gori učestvovali sa svojim radovima", navode u saopštenju. 

Kristina Balandžić je na konkurs prijavila pjesmu “Moja Crna Goro” i priču “Kad sjećanja izrone”, a Vukašin Šarović se prijavio sa pričom “Crna Gora je moj dom”. 

Žiri u sastavu Slavka Božović – književnica, Nikola Šćepanović – književnik i  profesorica Sanja Živković – pjsnikinja, donio je jednoglasnu odluku da prvo mjesto za najbolju pjesmu dobije Kristina Balandžić, dok je Vukašin Šarović uzeo drugo mjesto za najbolju priču.

"Nagrade i pehare je uručio v.d. director Uprave za saradnju sa dijasporom- iseljenicima Erduan Demić koji je sad oduševljenjem izjavio da je književno veče proteklo sa puno emocija koje su đeca kroz svoja djela prikazala.  

Udruženje Crnogoraca opštine Kula ovom prilikom se zahvaljuje Upravi za saradnju sa dijasporom – iseljenicima koja je podržala manifestaciju i Internacionalnoj kulturnoj asocijaciji “IKA” koja nas je pozvala da uzmemo učešće na književnoj večeri", zaključuju u saopštenju. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR