24 °

max 24 ° / min 14 °

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

20° / 13°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

18° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Udruženje Crnogoraca Kula u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom

Dijaspora

Comments 0

Udruženje Crnogoraca Kula u posjeti Upravi za saradnju sa dijasporom

Autor: Antena M

  • Viber

 Mladi članovi Udruženja Crnogoraca opštine Kula Kristina Balandžić i Vukašin Šarović zajedno sa predsjednikom udruženja Slobodanom Balandžićem posjetili su Upravu za saradnju sa dijasporom – iseljenicima.

Sastanku su prisustvovali V.d. direktor Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima mr Erduan Demić i v.d pomoćnice direktora Renata Gojković.

"V.d. direktora Demić poželio je dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što su u rad udruženja uključeni mladi. Upoznao  nas je  sa tekućim i planiranim aktivnostima Uprave, kao i o modalitetima jačanja saradnje i veza dijaspore u Srbiji sa matičnom državom. Kao partner pojedincima i udruženjima iz dijaspore Uprava je spremna da izađe u susret i pruži maksimalnu institucionalnu podršku”, navodi se u saopštenju i dodaje da se predsjednik Udruženja Crnogoraca Slobodan Balandžić zahvalio na prijemu i na nesebičnoj podršci koju udruženje dobija od Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima. U nastavku razgovora je naglasio da je cilj udruženja da u narednom periodu u svoj rad uključi što više mladih ljudi, kako bi dodatno učvrstili vezu sa Crnom Gorom.

 "V.d. pomoćnica direktora Gojković pohvalila je aktivnosti i zalaganje našeg udruženja koje godinama vrijedno radi na očuvanju crnogorskih vrijednosti u R.Srbiji. Naglasila je da će Uprava nastaviti sa podrškom kroz projekat sufinansiranja programa odnosno projekata udruženja dijaspore-iseljenika", navode iz Udruženja Crnogoraca opštine Kula.

Ističu da su Kristina Balandžić i Vukašin Šarović dobitnici nagrada u okviru projekta Književni konkurs na temu: "Crna Gora moja matica“, čiju realizaciju je podržala Uprava za saradnju sa dijasporom-iseljenicima.

Kristina i Vukašin su nosili tradicionalnu crnogorsku nošnju, čime su dali poseban ton sastanku.

              

                                                                         

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR