32 °

max 35 ° / min 23 °

Ponedjeljak

10.08.

35° / 23°

Utorak

11.08.

35° / 22°

Srijeda

12.08.

33° / 23°

Četvrtak

13.08.

33° / 22°

Petak

14.08.

33° / 22°

Subota

15.08.

33° / 22°

Nedjelja

16.08.

32° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Crnogorska pravoslavna crkva Ante Portas

Autor: Mirjana Dragaš


danilo s.

Pravoslavna crkva u CG mora biti - "hrišćanska"! To jest, otvorena za sve vjernike - bez obzira na nacionalnu pripadnost. Zato bi bilo njabolje da se nažove Cetinjska mitropolija (kao nekada) jer je to standardan naćin imenovavnja hrišćanskih crkava. Cetinje je simbol CG.

Sveta zemlja Crna Gora

@danilo s., Danilo, zar da " poklonimo" naziv Crnogorska Srbima??? Ko su Srbi odje sem poludjeli crnogorski izdajnici?! Crnogorac je AUTENTICNO IME I NIKOME GA NE DAMO. Doci ce vrijeme da ga i formalno moramo zastititi od kradje. Crnogorac je brend medju narodima, ali taj brend ima FALSIFIKATE.

Toni

@Sveta zemlja Crna Gora, bez obzira što ti se to što si napisao čini vrlo pametnim, istina je sasvim drugačija.

Patka

Uman, mudar i posten tekst, ali je utopija, jer Pravoslavna crkva u CG mora biti hriscanska i mora biti jedna, sto podrazumijeva eventualno odvajanje od SPC i spajanje sa CPC. To nije realno ocekivati jer ni SPC ni Vaseljenska nece priznati crkvenu potrebu da se to uradi.

danilo s.

@Sveta zemlja Crna Gora, Niko ne poklanja ime crnogorsko. Ima li crnogorskijih imena od Cetinja i Lovćena. Suština je da "Crnogorska" crkva mora biti crkva otvorena za sve pravoslavne gradjane - bez obzira na etničko porijeklo. Hriščanstvo ne trpi nacionalne podjele (etnofiletizam).