13 °

max 16 ° / min 7 °

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

22° / 13°

Srijeda

01.05.

19° / 14°

Četvrtak

02.05.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Na današnji dan rođen autor jedne od najljepših pjesama o Crnoj Gori

Izvor: Montenegrina

Autor: Marija Mitrović

  • viber

Grbalj

Oće li sad naše posrbice reć da je Lord Bajron falio pa je umjesto Crna Gora ustvari mislio Srbija... E tako nam je dok god su posrbice tu mi ćemo živjet na ivici... Ne shvatate da ustvari na taj način kočite napredak države, zavolite ako misile da i vaša đeca ođe žive a ne u Srbiji ili Rusiji...

Crna Goro

Poštoju te i vole mnogi koji su te na krartko posjetili, a ovi koji sebe doživljavaju kao srbima ne vole te niti poštuju... Tužno i žalosno... Mnogo lijepa pjesma, hvala!

E, moji Crnogorci

Da je samo Tenison pisao, no sva Evropa, komponovali su opere i balete na libreta iz zivota Crnogoraca, dje je hrabrost Crnogoraca bila primjer za ridoljublje: Augusta Home, opera La Mountage Noire, Limnander, opera Les Montenegrins, Bendl, opera Cernohorci, Petipa, balet Roksana, crnogorska ljep..

Johnny

Lijep je prevod ali opet sa obrtom. Nidje u orginalu nema rijeci pleme no se govori o najmanjem i najhrabrijem narodu mocne gorstacke rase.

Bijeli Pavle

Sto li tazise u tebe najmilija s vojskama silnim i flotama morskih ladja kad je postenje sve sto tvoj kam radja a junastvo jedina industrija veli Leso Ivanovic