10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Religija

„Нова Македонија”: Vaseljenska patrijaršija inicirala preispitivanje statusa tomosa Srpske crkve iz 1922. godine

Autor: Antena M

  • viber

Momčilo

Prvo Sjeverna Makedonija, a onda odmah Crna Gora...Sretno nam bilo.

Realista

Ako se dozvoli Makedoniji da ima autokefalnu crkvu onda je neminivno da ce se i nama vratiti naša autokefalna crkva. Srbija se posvadila sa cijelim svijetom, jedino joj Rusija ne okreće leđa, za sad..

Bucko

Jok! Makedonska crkva se prije 50 godina odvojila od SPC, 100% naroda podrzava tu crkvu i zato ce biti samostalna. Crkva u CG ne zeli da se odvoji, narodu ne smeta sto je u SPC, i zato nece biti samostalna. Mozda autonomna, ali sumnjam.

Zasto?

Zasto nas predsjednik, kao Zaev, ne podnese ZAHTJEV ZA RACANJE AUTOKEFALNOSTI CPC? ZASTO? A ne da nam se Amfilohije potpisuje ma korespondenciju sa V.P.

Bucko

@Zasto?, Zato sto su Zaev i Crkva tamo na istim pozicijama a Predsjednik CG i mitropolit CG nisu. Kako ce Predsjednik traziti nezavisnost za mitropolita ako ovaj to ne zeli, kao sto rekoh.

Srba Crnogorčević

Nit je Crna Gora tražila, nit dobila autokefalnost nikada, to što je kralj Nikola ubacio u ustav to ne znači da je bila stvarno autokefalna, čak naprotiv, bila je čuvar pećkog trona

Diletanti nasi

@Bucko,nije tacno. Crnogorci cekaju i ocekuju svoju CPC, i NECE PRIZNATI TUDJU CRKVU. PREDSJEDNIK TREBA DA PIDNESE ZSHTJEV ZA VRACANJE AUTOKEFALIJE CPC. OVO VISE NEMA SMISLA. OVO JE CRNA GORA A NIJE SRBIJA. SAD CE RISTO DA ISNIVA SINOD SRPSKE " CRNOGORSKE" CRKVE...E, SRAM NAS BILO! A onda NEMA CG!