15 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Srijeda

01.05.

22° / 13°

Četvrtak

02.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

NOMOKANON Svete i Velike Hristove Crkve: Autokefalna Mitropolija Crnogorska

Autor: Antena M

  • viber

Realista

Hvala puno i svaka čast na velikom trudu da razotkrijete istinu i konačno prekinemo laži koje nam se nameću sa svih strana. Veliko poštovanje gospodine Vladimire Jovanoviću!

steta

Steta, sto ovo barem sazeto, nije ukljuceno u udzbenike istorije u osnovnim i srednjim skolama.

Istinu na viđelo

Neophodna je emisija na temu autokefalije CPC ( u trajanju od npr 2h) u kojoj će argumente i dokumente sučeliti Vladimir Jovanović i strućnjaci iz SPC na čelu sa Amfilohijem Radovićem. Pred stručnom i laičkom javnošću treba raskrinkati falsifikatore istorije Crnogorske pravoslavne crkve i Crne Gore

Istinu na viđelo nastavak...

Možda se neki Crnogorac koji se poslije 90-ih preobratio u Srbina zamisli i pokaje. Poistovjećenjem Crnogorca Viteza Slobode, junaka iz bajke,jednog od najslavnijih naroda svijeta sa robom-slugom( Serb Servus–sluga; S.Novaković preds. SANU) pljuje se na majčino mlijeko i potomcima prenosi zla kob!!

Grbalj

Iz ovoga se zaključuje da je Hrišćanstvo mnogo duže bilo autokefalno kod nas nego u Srbiji. Srbi nikako da shvate da su 500 godina tj 15 generacija bili pod Turcima i Turci su im birali popove, spavali sa zenama prve bracne noć.. Ne mogu se Servi (sluge) poistovjetiti sa Slobodnim Crnogorcima nikad!

Јоцо

Било би поштено да се Јовановић одлучи од када је Црква у ЦГ аутокефална. Помиње све ове године: 1455 (Врањински сабор), 1484/5 (оснивање Цетињског манастира), 1766 (укидање Пећке Патријаршије), 1855 (уношење у диптих Цариграда)... Полако али сигурно иде ка 1993. и оснивању "Одбора за вртање..."

Djuro Vučinić

@Istinu na viđelo, ...svakako to treba uradit. Npr Javni servis. Koga Vi predlažete sa Javnog servisa da bi mogao voditi takvu emisiju sa g Jovanovićem i ostalima . Toga tamo nema,jer je 100 god izopštenosti problema CPC učinjelo svoje.

Crnogorski pecat

@Istinu na viđelo, potpuno ste u pravu. Apsolutno se zalazem da se mediji bolje ukljuce u cinjenice koje su nepoznate, ili malo poznate crnogorskoj javnosti. Religija je dio drustvenog zivota Crnogoraca, njihov identitet i polaziste za svaku vrstu samosvojnosti ovog naroda i drzave Crne Gore. Aferim

Crnogorski pecat

HOCEMO EMISIJU O AUTOKEFALNOSTI CPC. HOCEMO DA POSTAVIMO STVARI NA SVOJE MJESTO. HOCEMO DA CUJEMO LJUDE KOJI SE ISTINSKI BORE ZA VRACANJE IDENTITETA NASOJ RASKOMADANOJ I POKRADENOJ NACIJI, TVORACKOM NARODU CRNE GORE!!!

Istinu na viđelo

@Јоцо, Ne sporiš da je bila, sad je kao važno od kad. Smiješ li se u ogledalo pogledati mrčo? "dakle od 1855. godine, Autokefalna Mitropolija Crnogorska unijeta u diptih Vaseljenske patrijaršije – najkasnije od tada naša Crkva, što je najvažnije – liturgijski, smatra se u Carigradu za autokefalnu. "

Srba Crnogorčević

Nit je bila, nit je tražila autokefalnost, bila je čuvar pećkog trona

Srba

Св. Петар Цетињски у обраћању Црногорцима и Брђанима каже: "српска црква свега славеносрпскога народа и мати свијех српскијех цркавах, у коју су патријари наши стојали и коју су цари наши оградили" Значи он који је највећи међу митрополитима не зна ништа о аутокефалности а ми данас знамо.

Stići će vas Božja ruka

@Srba, Đe to kaže? Vjerovatno si crkveno lice i kao vjeruješ u Boga, a lažeš, izmišljaš, podmećeš. Svi ćete kod Boga na istinu. Vaše grijehe ispaštaće vaši potomci. Zapitaj se zašto Đurišić, Kalabić, D Mihailović i dr nemaju potomaka. "Ko Crnogorstvu ne bio vjeran Bogom i ljudima svud bio ćeran"

Srba

@Stići će vas Božja ruka, Ne kuni ko baba neka, zaslepljen si lažima da ne vidiš istinu, pljuješ na Petra Cetinjskog ne na mene

Stići će vas Božja ruka,

@Srba, Ovo je kletva Kralja Nikole, a ti ne citira izvor tvoje laži tj falsifikata. Sv Petar Jeremiji Gagiću 1826g. piše " Zašto si pismo naslovio Slavenosrpskome , a ne crnogorskome narodu? Mora biti neki politički razlog tome". A Njegoš veli " Sveta srpska zemlja Palestina" u Lažnom caru. Pokaj se