13 °

max 22 ° / min 13 °

Četvrtak

06.05.

22° / 13°

Petak

07.05.

23° / 12°

Subota

08.05.

25° / 12°

Nedjelja

09.05.

26° / 11°

Ponedjeljak

10.05.

27° / 12°

Utorak

11.05.

28° / 12°

Srijeda

12.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stav

Što se događa u Crnoj Gori? Završna borba za konstrukciju pravoslavne države pravoslavnom crkvom, SPC krenula u rat

Izvor: Jutarnji.hr

Autor: Antena M


Jovo

Malo slucajno zaporaviste da kazete da je isti taj Miras Dedeic raspop, i da ga je iz Crkve izbacila Vaseljenska Patrijarsija, i da je ljetos taj isti Patrijarh rekao da jedina prava Crkva na teritoriji Crne Gore, Srpska pravoslavna crkva.

Baba

@Jovo, Ajde Jovo u školu ponovo! DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Djuro Vučinić

Jovo kako može Vaseljenski Patrijarh izbačit iz Crkve Vladiku Mihaila,kad ona nikad nije bila podležna Patrijaršiji na Fanaru. Sam znaš da ne može da se miješa u Crkve kojima nije nadležan. Mijailo je već godinu dana imao otpust kao klirik Vaseljenski. G Amfilohije i gg Bartolomej su to zgotovili...

Momčilo

@Jovo, Jovo, Jovanče, to se ti samo nadaš...to su tvoji pusti snovi...znaš li onu staru serbsku "pesmu", traktor, traktor, traktorče....

Bajo

Dobar tekst. Malo je samo pogresno reci da pravoslavlje nije sklono osavremenjavanju jer je ono uvijek fresko, aktuelno i prilagodljivo aktuelnom trenutku, od svetih otaca do danas, a sve se to moze otkriti u pravoslavnoj literaturi. Ali je tacno da su vrhovi jerarhija cesto politicki rabljeni.

jovan

@Jovo, dobro, lišili su ga svešteničkog čina arhimandrit, no to nije bilo prepreka da potom bude hirotonisan od bugarskih episkopa u episkopa koji je introisan na Cetinju.