Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Pogledajte: Posljednji perjanici u prvoj stanici egzila kralja Nikole

Autor: Mirjana Dragaš

  • viber

Kordic Branislav

Moj djed, Krsto Kordic iz Risna je bio Perjanok Kralja Nikole. Kao dobrovoljac u crnogorskoj vojsci u balkanskim ratovima se borio od 1912. godine. Vec 1913.godine Kralj Nikola ga je uzeo za Perjanika i sa njime je bio u Italiji i Francuskoj sve do 1920.godine. Nosilac medalja za hrabrost i revnost

Bedrija Međedović

U spusku nema Selmo Ramusović iz Berana, a bio je perjanica kod kralja Nikole?!

Bedrija Međedović

@Bedrija Međedović, Selmo (Abdulaha -Duljka)Ramusović iz Berana je moj djed po majci. Bio je perjanik kod kralja Nikole. O tome posjedujem njegovu fotografiju u (toj) komplet uniformi, a posebno značku -grb koji je pripadao njemu... Čudno da se ne pominje i nema ga u spisku imena?!? ODGOVOR?!?

Симо

Од којих пара је краљ Никола плаћао перјанике? Занима ме економски аспект.

Jelena Vićentijević

I moj deda po majci je bio perjanik kralja Nikole i posedujemo njegov orden.Kako mogu doći do nekih dokumenata da to proverim?Zvao se Djeto Arapović a kralj ga je zvao Ćetko.Molim za odgovor.

Sonja Stankovic

Otac moje prababe je bio perjanik kralja Nikole zvao se Vule Mitrovic i nema ga na spisku. Moja prababa je rodjena u Italiji.

Vladimir Vujošević

... moj prađed Stevan Vujošević je jedan od tih perjanika koje navodite... samo prestanite laži da plasirate o,, navodnoj okupaciji srbije nad crnom gorom,, to je gnusna laž a ja to znam iz prve ruke.... i neka vas bog sve blagosilja i živjela crna gora...

Animus

@Vladimir Vujošević Moj je pradjed isto Stevo Vujosevic i bila je okupacija Srbije nad Crnom Gorom!

Mirjana

Zao mi je sto niste naveli mog dedu. Kralja Nikole perjanika. On je ostavio troje dece i mog malenog oca. Kad se vratio iz Italije nije ga prepoznao i pobegao majci ispod suknje. Moj deda je Savo Raznatovic perjanik Kralja Nikole u izgnanstvu! Neka je slava i neka počivaju u miru svi perjanici.