7 °

max 20 ° / min 7 °

Srijeda

21.10.

20° / 7°

Četvrtak

22.10.

20° / 7°

Petak

23.10.

21° / 7°

Subota

24.10.

21° / 10°

Nedjelja

25.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

26.10.

19° / 13°

Utorak

27.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Istorija

Piraterija oko „trobojke”: Srbi 1835. tvrdili da im je prva zastava - sadašnja hrvatska trobojka

Autor: Antena M


Tesla

Dokle sve ovaj falsifikat ide od strane SPC u koordinaciji SANU i drzave Srbije. Najradije bi oni da se sve arhive spale pa da oni iznova istoriju pisu. Srecom ima vise nego dovoljno knjiga i dokumentacije koja cisto kao suza stavlja SPC na lazljivi kamen.Ali nepismen narod je lako manipulisati....

duki

Najljepsa vam hvale za mnoge divne komentare koje dajete vec duze vremena, nadam se da ce doci do mozga nekima koji ne umiju da cijene svoju svijetlu proslost.

zahvaljujem

Gospodine Jovanovicu hvala na iscrpnom i utemeljenim objašnjenju.

ja

e da mi je da ste preśednik crnogorske akademije nauka i umjetnosti! veliko hvala! samo zdravlja u Vas g. Jovanoviću!!!!

Vuk

Šalu na stranu, šta je sa CANU? Đe su i što čine?

Ratko

Srpska zestava je nastala voljomCara Murata lll.oko 1830god.Negov pisar jebio iz okoline rače kregujevačke.Njegovi roditelji su pošli u Turskuna pečalbu i on je tamo rođen,školovani veoma pismen.Car je slučajno pročitao jedan njegov dopis i zanteresovao se ko tako stručno piše.Uzima ga za svog ćatu.

Ratko

Nastavak:Jednog dana srbi mole Care da im odobri zastavu, crveno bijele plave boje.Car konsultuje svog ćatu koki mu to isto predlaže.Car prihvata pod uslovon da sa stavi polumjesec.Ćara stavlja krst ičeturi polumjeseca, rekavši caru da je njgovo carstvo na sve četiri strane svijeta. Car dajep prihva

Osmogrk

Dakle, mi se dičimo slavnom zastavo Gaetušom a Srbi Hamidušom ili Hamidijom. Ne znam koje je od ova dva imena ispravno .

NInos

Samo ovako gospodine Jovanoviću - crno na bijelo, argumentovano, dokumentovano... Iako je uvijek bilo najteže dokazivati OČIGLEDNO onome ko neće to da shvati i prihvati.

pop Pera

gosn Jovanoviću, objavite izgled zastave italijanske pokrajine Emilija Romanja (Emilia Romagna) i napravite poređenje sa srpskom zastavom, biće zanimljivo čitaocima.Nisu Srbi bili samo na Balkanu. Vi kao ne-istoričar već novinar biste morali to objaviti, to je nacionalni interes!

Istoričar

Srpska trobojka je nastala ne voljom murata nego nastavkom tradicije još iz srednjeg veka kad je Srbija imala crveno-plavu zastavu što možete lako proveriti,4 c se pojavljuju i na pečatima Srpskim pre prve upotrebe u istočnom delu Rimskog carstva kog nazivamo Vizantija,pre njih smo imali i 2gla orla

Balkan

Za neupućene:U Habsburškoj Monarhiji pojedine krunske zemlje imale su svoje grbove, ali ne i zastave. Prema bojama iz zajedničkog grba Trojednice nastala je 1848. nacionalna trobojnica crven-bijeli-plavi, koja je u gibanjima te godine postala nerazdvojni dio hrvatskog nacionalnog identiteta.

Crnogorac

Tako je Jovanovicu samo nastavi ????

Ratko

@Istoričar,Kažite nam kada sve znate o srpskoj istoriji.Pitanje:Kako je ime i prezime čovjeka koji je bio zadužen za finansine u doba cara Dušana.