12 °

max 14 ° / min 11 °

Petak

03.05.

14° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 12°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 13°

Utorak

07.05.

21° / 13°

Srijeda

08.05.

24° / 14°

Četvrtak

09.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.

Živa istina

Jovanović u ŽI: Izvjesni Kalezić je krajem 90-ih dao Amfilohiju oko 1.800 dokumenata Sinoda koji su vlasništvo države!

Autor: Antena M

  • viber

filip petrovoć njegos

država je od skora počela pokazivati zube i počela misliti na C.Goru...injenu baštinu...ni saminijesmo svjesni šta je i što je odnijeto iz naše države..Cetinjski manastir treba staviti pod posebnom prismotrom..i ne dozvoliti da okupatori mogu iz njega izaći..niti ući bez ičega u rukama...da se sačuva ako je išta ostalo u njega.

Mongro

@filip petrovoć njegos Njima mantije služe i za druge stvari....ne boje se ni Boga, ako im je nešto po volji!

serdar

Šukoviću. Imaš izvanrednog gosta. Pušti ga ga da priča. Ne seči ga.

mr

Nažalost, za ovih sat ipo, teško da bi saznao i pola od ovoga... Trebalo bi makar još ovoliko vremena... Nepopularno, ali jedini način da se čuje što više,..

Nikola

Neprocjenjivo vrijedna emisija. Razmontirani falsifikati Amfilohija, popa Gojka i propagandiste Irineja. Jovanovic briljantan, a Šukovic vodi emisiju maestralno. Samo savrseno obrazovan voditelj moze ovako da drzi pod kontrolom ovako komplikovanu temu i gosta koji je sklon digresijama. Vanredno vrijedna emisija. Bravo!!!

Boško Agram

Pod hitno konfiskovati dokumenta. U suprotnom će naši naučnici moliti po Srbiji i Biogradu da im posude (falsifikovanu) fotokopiju. Ako ih već Satana Arkan-Amfilohije, ili neki drugi neuljuđeni srpski šovinista, ne spali.

Đoko Orlandić

U kulturnim zemljama trebalo bi samo tražiti da vrati. Od toga nema ništa. Zbog toga je sada na potezu VDT, Ivica Stanković. To je krađa kulturno-istorijskog blaga. Izreka u ozbiljnim državama je "Ko nema sačuvanu arhivu i nije država".

Irishman

Svi znamo da spc ima svoje ljude svudje,sudovi,policija,katastar itd.itd....jedino kod nas osudjeni za terorizam setaju dje oce i rade sto god oce,imovina se ladno prepisuje na njih,policija ne moze jednu opstinu da dovede u red.....

Milan

Ćosić:" ..laž je vid srpskog patriotizma.."

Perun

Nagađam da su porodične knjige Petrovića kod one protuve sa Cetinja Markuša.

Andjela

@Perun Najvise nista koje je o draslo i podignuto na Cetinje je Jovan Markus ! Zali boze od onakog oca i majke sto je naslijedilo lazi!

Roksana

Emisija je bila prekratka, Jovanović je bukvalno morao žuriti da što više dokaza da ovom našem narodu, kome nikad niko nije govorio sistematizovanu istinu kao ovaj čovjek - dragulj crnogorskog naroda! Kapa dolje za obojicu.

Tek tako

Ocekujem da autor emisije dostavi gospodinu Vuksanovicu svu dokumentaciju a isti da je objavi kako je obecao. Takođe svu dokumentaciju treba sažeti hronoloski zajedno sa gospodinom Jovanovicem i napraviti emisiju kao dokumentarac.

Posmatrač

Molio bih gospodina Jovanovića da u nekom od narednih tekstova precizira podatak o objavljivanju od strane Amfillohija dokumenta Sinoda CPC (Riješenja) o samoukidanju. Ako je A. taj dokument objavio početkom 2000. godine, zanima me đe je tačno objavljen i koga datuma. Hvala.

Posmatrač

Ono što je u emisiji posebno interesantno je tvrdnja gospodina Jovanovića da je dio klera SPC u Crnoj Gori između dva rata i tokom socijalističkog perioda pokazivao sklonost ka obnovi autokefalne CPC. Pored nabrajanja imena, zanima me da li postoji neki dokument koji potvrđuje ovakav njihov stav?